28 / 04 / 2024

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doları 60 lirayı göreceği iddialarına net yanıtlar vererek, yatırımcılara uyarılarda bulundu. İşte detaylar…



Artan enflasyon rakamları ve döviz kurunun artışı aynı zamanda dengesizliği vatandaşları dar çıkmaza soktu. Hal böyle olunca da vatandaşlar ve yatırımcılar altın ya da dolar gibi emtiaların akıbetini öğrenmek için uzman ve analistlerin öngörülerini takip etmekte.

Para piyasaları uzmanı ve isabetleri tahminleri ile nam salan Selçuk Geçer ise geçtiğimiz günlerde doların 60 lira olacağını iddia etmişti.

Bu tahmini ile son günlerin en çok konuşulan ekonomistti olan Geçe, açıklamalarına devam etti. Geçer, doların 60 – 70 liraları göreceğini tekrar söyleyerek, “Dar bir bantta seyir eden bir dolar kuru var. Bu durum bir süre böyle devam edecek. Bu baskılanan kur da patlama yaşanacak. Aşağı yönde bir sarkma yaşanır mı? Olmaz. Kısa vadeli bor. 182 milyar doların üzerini görmüş bir borç var. Yarısı bankalara ait bir borç. Şimdi sağdan solan ucuz kredi bulup harcıyoruz. Her % birimden 71'lik kısmı döviz olmuş durumda.

1994 KRİZİ KIRILIRSA DOLAR 70 TL

"5 Nisan 1994 yılındaki hatalı politikaları daha hatalı bir şekilde yapıyoruz. Herkesin dolar ve dövize eğilimi yöneliyor. Yabancı sermaye Türkiye'den çıkmaya devam kararı veriyor. Para çıkışı hızlı hale gelecek. Daha kritik bir süreçten geçiyoruz. Dış ticaret açığı turizm ile kapatılmaya çalışıyor. Cari açık yılın sonuna doğru 70 milyar doların üzerinde bir açık ile karşılaşacağız. 1994 dönemindeki kırılma olursa; beş katlara kadar çıkar dolar. Bu kafa devam ederse bedeli ağır bir şekilde olur. Bu da doları 60 - 70 lira seviyelerine çıkartır. Ekonominin gerçekleri ile yüzleşmeleri gerek" açıklamalarında bulundu.

Dolar 60 lira mı oluyor? Paranın kokusunu bilen ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Tarihleri tek tek duyurdu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön