14 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı! Dolarda üç haneleri göreceğiz

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı! Dolarda üç haneleri göreceğiz

İsabetli tahminleri ile ünlenen ekonomist Selçuk Geçer, doların 35 TL olacağı tarihi açıklarken, gerçek enflasyon rakamının % 300 olduğunu iddia etti. İşte detaylar…



“ENFLASYON RAKAMLARI DAHA DA ARTACAK”

"Gıda fiyatlarında büyük bir enflasyonist ortam yarattı ki insanların gıda harcamaları artmakta 1,8 trilyon doları bulmuş şekilde. Örnek verirsek; şeker fiyatları arttı. Hem Amerika'dan hem de Avrupa'dan söylemler gelmeye devam etmekte. Enflasyonun en önemli risklerden biri haline geldiğine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.

AVRUPA MERKEZ BANKASI’NDAN KÖTÜ HABER

Geçer, Avrupa Merkez Bankasının kararlarına da değinirken, enflasyonun gerçek rakamını iddia etti. Geçer, "Almanya Merkez Bankası, enflasyonu 7.1 olarak açıkladı. Bu ise Avrupa tarafında enflasyon beklentilerinde iyiye yönelmediğini görüyoruz. Avrupa Merkez Bankası, bu durumda agresif faiz artışı yapacağına işaret ediyor.

"ENFLASYON, GERÇEKTE % 300"

Türkiye'de çok yüksek bir enflasyon mevcut. Resmi veriler, bunu göstermiyor. Vatandaşların maaşlara da bu rakamlar yansıyor. Bu da korkunç bir fakirliğe sebep oluyor. Tarımsal girdi maliyetlerinde ise ciddi bir yükseliş görülüyor. Gübre fiyatları da hızla yükseliyor. Gıda enflasyonu ise Türkiye'de yükselmeye devam ediyor ve edecek. Yoksulluk sınırı, % 300. Enflasyon söz konusu. 3 TL’lik ekmek 4 TL oldu" ifadelerini kullandı.

"DOLAR 30 TL OLURSA ÖPÜP BAŞINIZA KOYUN"

Geçer, doların 30 lirayı bile görmesin olumlu olabileceğine vurgu yaparken, "Vatandaş, artık harcayacak para bulamıyor. Batık kredi miktarı daha da yükselecek. Enflasyon beklentisi her gün daha yükselecek. Dolar 25 - 30 TL görürsek öpüp, başımıza koyalım. Yılın sonunda 30 - 35 TL ile kapatacağız. Hatta üç haneleri bile görebiliriz. Önümüzdeki aylarda enflasyon yukarı doğru gitmeye kaldığı yerden devam edecek” diyerek, cümlelerini noktaladı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 35 TL olacağı tarihi açıkladı! Dolarda üç haneleri göreceğiz

EDİTÖR NOTU: Bu haber 21 Temmuz 2022 tarihinde saat 13.41’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,59 Türk Lirası, euro 17,98 Türk Lirası, altının gramı ise 957 Türk Lirası değerinde.

İŞKUR’dan müjde! KPSS şartı olmadan 8.850 TL ile personel alınacak! Elinizi çabuk tutun

Yurt dışında yaşamak isteyenlere müjde! 27 bin liraya Türk işçi aranıyor

Bitcoin yeniden 23 doları aştı! Bitcoin yükselmeye devam edecek mi

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön