16 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den hodri meydan! Dolar 10 liraya düşünce konuşalım

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den hodri meydan! Dolar 10 liraya düşünce konuşalım

Dolar 18’e bir çıkıp bir inerken ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında konuştu. Altı sıfırın önemine dikkat çeken Geçer, bakın dolar hakkında ne yorumlarda bulundu. İşte detaylar…



“6-7 KAT ARTMIŞ DURUMDA”

Tüm bunların yanında dolar kurunun önümüzdeki zamanlarda yükselebileceğini ifade eden Geçer, “Dolar kurunun önümüzdeki zamanlarda yükseleceğine dair çok sayıda veri var. Merkez Bankası, enflasyon tahminin yükselmiş, dış ticaret açığı vermeye devam ediyorsun dolar kuru çıkmasın da ne olsun. 30 milyar dolarlık dış ticaret açığımız hakim. Kötüleşen rakamlar ile karşı karşıyayız. Tüm bunları bir araya getirdiğiniz zamanda dolar kurunun bırakın düşmesini bu seviyede kalması dahi çok büyük bir sürpriz oluyor. Birkaç günde dolar kurunun 18 lirayı geçtiğini göreceğiz. Bir özeleştiri yapmak gerekiyor.

Bu hatayı ben de yapıyorum. Türkiye’de dolar kuru 17.89 lira diyoruz ama aslında yanlış yapıyoruz. Türkiye’de dolar kuru aslında 17 Milyon 890 Bin liradır. Türk lirasından altı sıfır atılarak Türk Lirası’na değer kazandırmadınız. Sadece illüzyon yaptınız. Altı sıfır atıldığı zaman dolar kuru 1 Milyon 600 Bin liraydı.  Şimdi 6 - 7 kat artmış bir dolar kuru var karşımızda” ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den hodri meydan! Dolar 10 liraya düşünce konuşalım

EDİTÖR NOTU: Bu haber 31 Temmuz 2022 tarihinde saat 09.21’de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,92 Türk Lirası, euro 18,32 Türk Lirası, altının gramı ise 1020 Türk Lirası değerinde.

Gümüş dur durak bilmiyor! 1 Gram gümüşü bile olan elini çabuk tutsun! 31 Temmuz 2022 güncel gümüş fiyatları...

Akaryakıtta son dakika! Akaryakıtta fiyatlar değişti! BP, Opet, PO, Total, Shell 31 Temmuz 2022 güncel fiyat listesi

Vatan Bilgisayar'dan Samsung Galaxy A müjdesi! İşte Samsung Galaxy A 29 Temmuz 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön