15 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist yıl sonunu işaret etti! Gram altın için net rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu!

Ünlü ekonomist yıl sonunu işaret etti! Gram altın için net rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu!

Kapalıçarşı altın fiyatları yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Son günlerde düşüşe geçen altın fiyatlarının ne olacağı merak ediliyor. Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, yıl sonunu işaret ederek, gram altın için rakam verdi. 



Yatırımcılar, ''altın fiyatları düşecek mi? Gram altın ne olur? Altın fiyatları yükselmeye devam edecek mi?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Bu kapsamda uzmanların yorumları yakından takip ediliyor. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta düşüş sürecine girdi ve haftaya da düşüşle başladı. Yatırımcılar endişe içinde altın fiyatlarını takip ederken, Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru'dan gram altın yorum geldi. Kuru,  yıl sonunu işaret ederek, gram altın için ögörüsünü paylaştı.

GRAM ALTIN YORUM!

Kuru, ons altında yukarı yönlü beklentilerini koruduklarını söyledi.

Ons altında orta noktası 2 bin 250 dolar olduğunu belirten Kuru, yıl sonu öngörüsünün 2 bin 400 dolar olduğunu resmen açıkladı.

Kuru asıl merak edilen 'gram altın yıl sonunda ne kadar olur?' sorusunu yanılatı. Ekonomist, gram altının yıl sonunu 2 bin 800 ve 3 bin 200 lira bandında tamamlamasını beklediklerine dikkat çekti.

Yatırımcıları uyaran ekonomist Kuru, altındaki geri çekilmeleri iyi değerlendirmelerini ve alım fırsatlarını kaçırmamaları konusunda uyardı.

Ünlü ekonomist yıl sonunu işaret etti! Gram altın için net rakam verdi! Bu rakam ne görüldü ne duyuldu!

YATIRIMCILAR POZİYONLARINI KORUMALI

Yatırımcıların mevcut pozisyonlarını koruması gerektiğine dikkat çeken Kuru, Fed'in faiz indirimlerine ne zaman başlayacağının önemine dikkat çekti.

Kuru: "Faiz indirim sürecinde dibin hangi seviyede oluşacağı önemli. Dip oluşana kadar ons altında yukarı yönlü trend devam eder" dedi.

FED KARARI ALTIN FİYATLARINI ETKİLEYECEK Mİ?

"26 Şubat günü 9 bin 400 puandan başlayan düzeltme hareketleri 8 bin 700 puana kadar devam etti" diyen Kuru, Fitch'in etkisiyle Perşembe günü alımların arttığı bir döneme girildiğini açıkladı.

Bir miktar yabancı girişinin olduğuna işaret eden Kuru, piyasaların hareketli olduğuna dikkat çekti.

Borsanın kısa vadede 9 bin-9 bin 400 puan bandı içerisinde kalmasını öngördüklerini ifade etti.

9 bin 200 ve 9 bin 250 puan seviyelerinin kritik olduğuna dikkat çeken Kuru "9 bin 250 puan seviyesinde kapanışlar yaşanırsa, yukarı yönlü yeni bir hikaye yazılabilir" diye konuştu. Kuru,  aşağıda ise 8 bin 900 puan seviyesinin önemli olduğunu ifade etti.

Kapalıçarşı'da altın fiyatları bugün ne kadar? Altın bugün yükseldi mi, düştü mü? 29 Nisan 2024 altın fiyatları

22 ayar, 18 ayar ve 14 ayar altın bilezik fiyatları ne kadar? 24 ayar 10 gram altın kaç TL? 29 Nisan bilezik fiyatları


 


Geri Dön