30 / 06 / 2024

Yastık altı altınlar takip edilecek! Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor!

Yastık altı altınlar takip edilecek! Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor!

Altın alımı yaparken kimlik gösterme uygulaması geliyor. Ünlü ekonomist Hatice Kolçak'tan açıklama yaptı ve devlet artık yastık altı altınları takip edecek diye belirtti.



Altın ithalatına getirilen kısıtlamalar, kuyumcuların tepkisine yol açtı. Öte yandan yine kuyumcular, kota kısıtlamasının kaldırılmasını isterken,  Bakan Şimşek, ise "Kusura bakmasınlar, kısıtlamalar devam edecek" dedi. Bu durum da yastık altı altın yatırımı yapanları tedirgin etmiş durumda.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR FİZİKİ ALTINA YÖNELİYOR

karar.com'da yer alan Hatice Kolçak'ın açıklamaları kapsamında, Kolçak enflasyonun artması ve dövizdeki dalgalanmaların küçük yatırımcıları fiziki altına yönlendirdiğini vurguladı. Ayrıca, Çin'in dünya piyasalarından büyük miktarda altın çekmesi, altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Temmuz 2023'te getirilen altın ithalatı kotası, işlenmemiş altın ithalatını 12 tonla sınırlamıştı. Bu kısıtlama, altının bulunabilirliğini zorlaştırarak fiyatların artmasına neden oldu. Kolçak, yeni kota sınırlamalarının Türkiye'de de uygulanabileceğine işaret etti.

Yastık altı altınlar takip edilecek! Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor!

ALTINLARINIZA SAHİP ÇIKIN

Kolçak, ilerleyen yıllarda fiziki altının değerinin daha da artabileceğini öngörerek, "Altınlarınıza sahip çıkın" dedi. Fiziki altın ile ekran fiyatları arasında büyük farklar olabileceğini belirtti ve Türkiye’de fiziki altın alımında kimlik bilgilerinin kaydedilmesi uygulamasının başlayabileceğine dikkat çekti.

YASTIK ALTI ALTINLARIN TAKİP EDİLEBİLECEĞİ UYGULAMA HAYATA GEÇEBİLİR

Buna göre, Kolçak, kota uygulamaları ile ilgili olarak altın sahipliğinin izlenebilir bir hal almasına  yol açabileceğini kaydetti.  Ayrıca da, devlet, yastık altında kimin ne kadar altını olduğunu takip edebilir" ve bu tür bir uygulamanın Türkiye'de de hayata geçmesi beklentiler arasında yer alıyor.  Kolçak, öte yandan kuyumcuların, altın satışı yaptıkları kişilerin kimlik bilgilerini devlete bildirme zorunluluğunun da gündeme gelebileceğini de belirtti.

Yatırımcıları madde madde uyaran İslam Memiş'ten gram altın için yeni açıklama geldi!

Gram altın fiyatı 2024: Altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? 15 Mayıs 2024 canlı altın fiyatları!

Ajda bilezik fiyatı ne kadar? 30 gram 22 ayar burma bilezik fiyatları kaç lira? 14 Mayıs altın bilezik fiyatları!

Kapalıçarşı anlık altın fiyatları: Gram, çeyrek, Ata, gremse altın kaç TL? 14 Mayıs 2024 altın fiyatları

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön