29 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten çarpıcı analiz: Vatandaş ihtiyacı 1 iken 2-3 adet alıyorsa, enflasyonun düşeceğine inanmıyordur!

Ünlü ekonomistten çarpıcı analiz: Vatandaş ihtiyacı 1 iken 2-3 adet alıyorsa, enflasyonun düşeceğine inanmıyordur!

Gıdadan akaryakıta, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de stokçuluğa yöneldi. Peki bu ne demek oluyor? Vatandaş enflasyonun düşeceğine inanmıyor mu? 



Gıdadan akaryakıta, hizmetten giyime tüm tüketim ürünlerinde zamlar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de gelen zamlardan etkilenmemek için stokçuluk yapıyor. 

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Ekonomist Şenol Babuşçu resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/senolbabuscu yine çok konuşulacak bir paylaşım yaptı.

Ekonomist Şenol Babuşçu paylaşımında "Vatandaş ihtiyacı 1 adet iken 2-3 adet alıyorsa, ihtiyacı 1 kg iken 2-3 kg alıyorsa enflasyonun düşeceğine inanmıyor demektir." ifadelerini kullanarak, "Vatandaşı enflasyonun düşeceğine inandırmadan enflasyonu düşüremezsiniz. Güven sorunu var. Halk ekonomi yönetimine güvenmiyor" dedi.


Ekonomist Şenol Babuşçu'nun paylaşımı şu şekilde:

Vatandaş ihtiyacı 1 adet iken 2-3 adet alıyorsa, ihtiyacı 1 kg iken 2-3 kg alıyorsa enflasyonun düşeceğine inanmıyor demektir.

Vatandaşı enflasyonun düşeceğine inandırmadan enflasyonu düşüremezsiniz. Güven sorunu var. Halk ekonomi yönetimine güvenmiyor...

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

BİM 19 Mart 2024 aktüel ürünlerini yayımladı! Bu Salı BİM'de birçok üründe indirim var!

Emeklilere müjde! Emekli bayram ikramiyeleri 2-5 Nisan'da yatırılacak!

Krediyle konut almak hayal mi oluyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön