18 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?

Uzmanlar dolarda meydana gelen ve endişe oluşturan yükseliş le alakalı uzmanlar korkutan açıklamalarına devam ediyor. Bu açıklamaları yapanlardan birisi de ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi Peki dolar 40 TL olur mu?



Dolar İle alakalı Korkutan Beklentiler

Öte yandan da dış ticaret ve cari açık kontrolden çıktı. Bu ödemeler dengesizliğe işaret. Gerçek enflasyon üstünde değerlendirildiği zaman doların 25-40 TL olması lazım. Maliyetler içindeki enflasyon düşünüldüğü zaman da dolar 40 TL'nin üstüne çıkabilir. 

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?

Merkez Bankası rezervlerini toparlamak için kapalı çarşıya hücum ediyor, bir yandan da vatandaş almaya çalışıyor. Endişemiz şu ki dolar kuru karaborsaya düşerse aradaki fark iyice artar. İleriki zamanda de makro ekonomik problemler ortaya çıkar ve devalüasyon meydana gelir. İyi ihtimalle 35-40 TL olur, kötü ihtimalle kontrolden çıkar ve 5 Nisan 1994 tarihindeki gibi katlanarak çoğalır.' Eski Banka ve Aracı Kurum Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken de döviz ve piyasa arasındaki farklarla alakalı hatalı ekonomi politikası yorumlarında bulundu.

 


Geri Dön