05 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?

Uzmanlar dolarda meydana gelen ve endişe oluşturan yükseliş le alakalı uzmanlar korkutan açıklamalarına devam ediyor. Bu açıklamaları yapanlardan birisi de ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi Peki dolar 40 TL olur mu?



DOLAR İLE İLGİLİ ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Dolar dalgalı seyrine devam ederken ünlü ekonomist Selçuk Geçer konu ile ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. Döviz kurunun gerilemesini sağlamak için yapılan kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları da işe yaramadı. Hesaplarda para birikse bile döviz kuru çıkışı devam ediyor. Döviz kurunda meydana gelen yükseliş endişe verici kadar yüksek olmasa da bankalardaki fark 2 TL'ye çıktı.

 Bankalar vatandaştan döviz alırken resmi kuru baz alıyor fakat satış yaparken daha yüksek ücrete veriliyor. Bir kamu bankası 19.40 TL'den aldığı doları 20.52 TL'ye veriyor ve bu durum bütün bankalarda meydana geliyor. Vatandaş da bu şekilde olunca serbest piyasaya yöneliyor. Vatandaş çoklu döviz ücretiyle karşı karşıya kaldı ve alırken yüksekten satarken alçaktan alma durumu yaşıyor. 

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?

Dövizdeki bu yükselişin birçok değişik nedeni var. En büyük nedeni iktidarın vaatlerine inanılmaması ve Merkez Bankası kasasında para olmaması. Merkez Bankası rezervleri uzun dönemdir eksilerde. Döviz gereksinimi karşılanmadığı için de tekerlekli kasalar Kapalıçarşı'da görünüyor.

 Selçuk Geçer dolar ile alakalı şu açıklamalarda bulundu; 'Tahtakale'de döviz toplayanın Merkez Bankası değil BOTAŞ olduğu ifade edildi. Ekonomi politikalarında böyle inat edilirse döviz sıkıntısı iyice çoğalacak ve bunu uluslararası kurumlar da dile getiriyor. Seçim ardından 15 Mayıs tarihine dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer şu anki ekonomi politikasında ılımlı bir değişim olursa dolar kuru 30 TL olabilir. Seçimden galip gelen kim olursa olsun şu anki ekonomi politikası bırakılır ve ananaevik politikaya geçilirse 24-25 TL civarında kalır ve 26 TL'yle sene bitirilir.

Ünlü ekonomistten korkutan tahmin! 1 dolar kaç TL olacak?


Geri Dön