03 / 05 / 2024

Ünlü ekonomistten uyarı: Dolar 50 TL üstüne çıkabilir! 

Ünlü ekonomistten uyarı: Dolar 50 TL üstüne çıkabilir! 

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken dolar kuru ile ilgili olarak bir uyarı da Prof. Dr. Hüsnü Erkan'dan geldi. Ünlü Ekonomist yaptığı açıklamada doların 50 TL ve üzerine çıkabileceğini söyledi.



Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken dolar kuru ile ilgili olarak ağızları açık bırakan bir paylaşım geldi. Merakla beklenen yerel seçimler nedeniyle gözler seçim sonrası döviz kurlarına çevrilmişken, ekonomistler de beklentilerini peş peşe açıkladı.

Ege'de Son Söz'den Diren Çelik'in haberine göre son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek enflasyon ve artan kur nedeniyle vatandaşların da alım gücü düşerken yaşanan dengesizliği ortadan kaldırmak için çalışmalar da devam ediyor.

PARA POLİTİKASI GÜVEN VERMİYOR 

Paylaşımlarıyla dikkat çeken Ekonomist Prof. Dr. Hüsnü Erkan, ekonomide yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak önemli değerlendirmeler yaptı. Yaptığı açıklamada seçim döneminde enflasyonun düşmesinin mümkün olmadığını dile getiren Prof. Dr. Hüsnü Erkan, “Enflasyonu seçim dönemlerinde düşüremezler. Seçim döneminde giderler ve harcamalar artar. Enflasyonun düşmesi yalnızca parasal sıkılaşma ile gerçekleşmeyecek. Bütçe açığı var. Ülkede sağlığı işleyen bir demokrasi olmadığı için de uygulanmış olan bu politikalar vatandaşlara güven vermiyor. Yüksek gelen bu enflasyon karşısında insanlar nasıl güven duysun? ” diye konuştu.

Ünlü ekonomistten uyarı: Dolar 50 TL üstüne çıkabilir! 


ENFLASYONDA ARTIŞ BEKLENTİSİ

Ekonomist Erkan yaptığı açıklamada merakla beklenen yerel seçimler sonrasında Nisan- Mayıs aylarında enflasyonun yükselmesinin süreceğini dile getirerek, “Sonbahar'da sıkılaştırmaya devam ederlerse kısmen enflasyonda düşme yaşanabilir fakat sağlıklı bir ekonomiye oturtmak çok daha kapsamlı politikalar gerektirir. Piyasa sisteminde kurumsal çerçeve oturtulmalı. Piyasa sisteminin ve demokrasi çoğulculuğu meydana gelmeli. Toplumda uzlaşma ve dayanışma oldukça büyük önem taşıyor. Edilen kavgalarda toplum ve devlet zarar görüyor. Kavga edilen toplumlarda ne yazık ki enflasyon düşmez. Enflasyonu düşürebilmek için politikaları tümden değiştirmek gerekli.” dedi.

DOLAR KURU 50 TL ÜZERİNİ GÖREBİLİR


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada enflasyonu düşük göstermek için enflasyon sepetiyle oynamanın çözüm olmadığını dile getiren Ekonomist Erkan, ekonomi politikalarının değişmediği sürece dövizde artış yaşanacağını dile getirerek, “Eğer bu politikalar değişmezse, 10 liralardan 30 liralara çıkan dolar kuru seçim sonrasında 50 lira üzerine çıkabilir” diye konuştu.

 

KİPTAŞ Kırlangıç Evler teslime hazırlanıyor!

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Konut kredisi faizleri uçuşa geçti! Şimdi krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar ne diyor?


Geri Dön