05 / 05 / 2024

Ünlü market zincirinden ayçiçek yağı satışına yetersiz stok kotası

Ünlü market zincirinden ayçiçek yağı satışına yetersiz stok kotası

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın sürmesi ve Donbass'a yönelik Rus harekatı dünyadaki ayçiçek yağı krizini yeniden tetikledi. İngiltere'de ünlü market zinciri ayçiçek yağı satışlarına kota getirdi. Türkiye ise Ukrayna'dan indirimli yağ alacağını duyurmuştu.



MÜŞTERİ BAŞINA 3 ADETTEN FAZLA SATILAMAYACAK

İngiliz market zinciri Tesco, müşteri başına üç adet, Waitrose ve Morrisons ise iki adet yağ ürünüyle satışlara sınırlama getirdi.

İngiltere'nin ayçiçek yağı tedariği büyük oranda Ukrayna'dan sağlanıyor. İthalat zincirinde yaşanan aksamalar stoklarda azalmaya ve alternatif ürünlere talebin artmasına neden oldu.

İngiltere'de perakende ticareti temsil eden örgüt British Retail Consortium, sınırlamaların geçici olduğunu belirterek, amacın "herkesin ürünlere ulaşabilmesi" olduğunu kaydetti.

Ayçiçek yağına yüzde 25 indirim! Resmen açıklandı

Akaryakıt ayçiçek yağı otobüs bileti alkollü içecek ve tütüne gelen şok zamların gizli nedenleri

Ayçiçek yağında indirim bekleyenlere sürpriz haber! Yüzde 25 daha ucuz olacak sanılıyordu ama...

Ayçiçek yağının bir litresine beklenen indirim geldi! Market raflarında yerini aldı

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön