29 / 04 / 2024

Ünlüler villada, işadamları yalıda yaşıyor!

Ünlüler villada, işadamları yalıda yaşıyor!

Türkiye'nin önde gelen işadamlarının büyük bölümü fiyatı 12 ile 100 milyon euro arasında değişen yalılarda yaşıyor. Ünlüler arasında oturduğu villanın sahibi olanların oranı yüzde 80'i buluyor. Apartman dairesini tercih eden ünlü isimlerin ise yüzde 65'i



İstanbul'da ünlüler ve zenginler boğazdan vazgeçmedi. çok sayıda zengine ve ünlüye ev sahipliği yapan İstanbul'da zenginler yalıda yaşamayı tercih ederken, ünlülerin tercihi ise İstanbul'daki villalar oldu. Türkiye'nin önde gelen iş adamlarının büyük bir bölümünün Anadolu yakasında bulunan ve fiyatları 12 milyon euro ile 100 milyon euro arasında değişen yalılarda yaşadığı dikkat çekiyor. Sanat dünyasından ünlüler ise eğlencenin daha yoğun yaşandığı Avrupa yakasında Etiler, Bebek, Ulus, Arnavutköy gibi semtleri tercih ediyor.

Yaşamak için villa, yatırım için daire tercih ediliyor

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Gayrimenkul Yatırım Uzmanı, Emlak İletişim Uzmanı Başak Soner, ünlülerin yaklaşık yüzde 70'inin eğlencenin kalbi olan Avrupa yakasında yaşadığım belirterek, 'Ünlü isimlerin sadece yüzde 30'u Anadolu yakasında oturuyor' dedi. şžov dünyasının ünlülerinin artık ev konusunda çok daha titiz davrandığım kaydeden Soner, 'Son zamanlarda birçok ünlü şehir içindeki dairelerde değil, kent dışında konforu ve güvenliği yüksek villalarda oturmayı tercih ediyor. Konuştuğumuz 86 ünlü isim arasında, oturduğu villanın aynı zamanda sahibi olanların oranı yüzde 80. Ancak iş, apartman dairesine geldiğinde durum tam tersi. Apartman dairesini tercih edenlerin yüzde 65'i kiracı' dedi. Oturduğu dairenin sahibi olanların oranınn ise yüzde 36 olduğunu kaydeden Soner, 'Apartmanda oturmayı tercih edenler için en gözde semt Etiler ve Ulus. Villacılar' ise Anadolu yakasında Göksu Evleri, Avrupa yakasında ise Kemerburgaz'ı tercih ediyor' dedi.

Sunduğu manzaradan dolayı boğazın iki yakası İstanbullu zenginlerin yaşadığı alanlar olmaya devam ettiğini kaydeden Başak Soner, Bağdat Caddesi, Etiler Nispetiye Caddesi, Cihangir gibi merkezi bölgelerinde değerini kaybetmediğini söyledi. Ayrıca Anadolu yakasında Kartal'daki Dragos bölgesinin ilgi çektiğini kaydeden Soner, 'Özellikle bölgenin E-5 ve Tem'e kolay bağlantı sağlaması ve marinanın olması bölgede umulmadık bir patlama yarattı. Birçok insan da bu bölgeye geçiyor' dedi.

Rezidansların da yıldızı parlıyor

İstanbul Emlak Komisyoncular Odası Başkanı Sabri Ateş ise İstanbul'da holding sahiplerinin yüzde 80'inin boğazın her iki yakasında denizi gören müstakil yapıdaki yalılarda oturduğuna işaret etti. Ateş, böylece hem manzara hem de İstanbul trafiğine takılmadan deniz ulaşımı ile istediği yere gidebilme imkanı elde ettiklerini söyledi.

Ayrıca rezidansların da tercih edilen yeni alanlar olduğunu kaydeden Ateş, 'Ünlü sanatçılar da özellikler rezidansları tercih ediyor' dedi. Ateş, bu nedenle yeni yapılan rezidansların inşaat ruhsatı alındıktan hemen sonra satılmaya başlandığını aktardı.
Dünya


Geri Dön