05 / 05 / 2024

Ünye Cevizdere'ye ayrıştırma tesisi inşa edilecek!

Ünye Cevizdere'ye ayrıştırma tesisi inşa edilecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cevizdere’ye yapılması planlanan Çöp ayrıştırma tesis ile ilgili kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.




Ünye’de biz dizi incelemeler yapan ve yatırımları Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cevizdere’ye yapılması planlanan Çöp ayrıştırma tesis ile ilgili kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını söyledi.


Çöp ayrıştırma tesisinin bir vahşi depolama alanı olmadığının altını çizen Başkan Yılmaz, Ünye’nin Akçay girişinde ki gibi vahşi bir depolama değil, bu sistemle çöpler tamamen kapalı alanda cinslerine göre ayrıştırılacak, daha sonra yakılabilir olanlar yakılacak, kalanlar da yol altyapı malzemesi, gübre gibi alanlarda kullanılacak. Ayrıştırma sistemi ile ortalama 100 tonluk bir çöpten geriye 17 ton kalacak. Bu kalan miktarda dediğim gibi yol altyapı malzemesi ve gübre gibi alanlarda kullanılacak. Tamamen kapalı ortamda yapılacağı için dışarıya bir koku gibi bir durumun olması da söz konusu değil. Bu sistemler birçok şehirde kent merkezlerinde kullanılırken, bu tarz kamuoyu oluşturmanın iyi niyetli olmadığını düşünüyorum” dedi.


Ünye Çimento’nun çöp ayrıştırma tesisi ile ilgili 30 milyon liralık yatırım yaptığını hatırlatan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “ Ayrıca bu alan Büyükşehir’e ait bir alan ve o bölge yine kömür deposu olarak kullanılan bir alan. Orada vatandaşlarımız ayrıştırma tesisi kurulduktan sonra çöpü görmeyecekler bile” dedi.



Ünye Belediyesi


Geri Dön