07 / 05 / 2024

Ünye Kültür Sarayı projesi ihale aşamasında!

Ünye Kültür Sarayı projesi ihale aşamasında!

Ünye’yi yeni baştan inşa edeceğiz sloganıyla yola çıkan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göreve geldiği günden bu yana Ünye’de birçok başarılı projeye imza atmaya devam ediyor.




Ak Parti’nin 15.kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara’da bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, başkentten yine müjdeli bir haberle döndü. Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Merkezleri Daire Başkanı Çağdaş Şener’le bir araya gelen başkan Çamyar, görüşme sonrası Ünye Kültür Sarayı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çamyar; “ Ünye’nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan Kültür Sarayı ile ilgili bugün önemli bir adımı daha geride bırakmış bulunuyoruz. Yaptığımız görüşmeler sonrası Kültür Sarayı projemiz ihale aşamasına geldi. Çok yakın zamanda EKAP’ta (Elektronik Kamu Alımları Platformu) ihaleye çıkacak” diye konuştu. Başkan Çamyar, eski pazaryeri alanımızda bulunan esnaflarımızı Eylül ayının ilk haftasında yeni düzenlediğimiz ve eski minibüs garajı olarak adlandırdığımız alana taşıyoruz. Yeni Pazar alanımızda çalışmalar neredeyse tamamlanmak üzere. Yeni Pazar alanının tamamlanmasıyla boşaltılacak olan eski pazaryeri 24 dönümlü bir alan. Bu alanın 7 dönümlük kısmına Ünye’ye yakışır, modern bir Kültür Sarayı inşa edeceğiz. Kalan 17 dönümlük alanı ise Ünye’ye ikinci bir meydan kazandırmak suretiyle değerlendireceğiz” dedi.


Ünye’yi adeta ilmek ilmek işlediklerini ve modern bir kent görünümüne kavuşturacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye tarihi, kültürel zenginliği ve modern şehirciliği başarılı bir şekilde sentezleyen örnek şehirlerden biri olacak. Bunu için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.



Ünye Belediyesi



Geri Dön