27 / 04 / 2024

Ünye'de kentsel dönüşüm maliyetleri düşürülecek!

Ünye'de kentsel dönüşüm maliyetleri düşürülecek!

Ünye Belediyesi, kentsel dönüşüm gibi alanlarda yapım maliyetlerini düşürmek için önemli bir adım attı. Belediye tarafından beton santraller kurulacak.



Ünye'de kentsel dönüşümde yapım maliyetlerini düşürmek için çalışmalara başladı. Belediye tarafından hazırlıkları tamamlanan beton santralinin kurulum işlemleri başladı.

Ordu Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ünye Belediyesi beton üretimini bundan sonra kendi imkanlarıyla yapacak. Başta beton yol hizmeti olmak üzere kentsel dönüşüm projelerini de kendi imkânları ile yaparak hem de fazla hizmet sağlamış olacak hem de maliyetler önemli ölçüde azaltacak.

Akıllı yatırımlar yapıyoruz

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, beton santralinin kurulum aşamasının yerinde inceledi. Yeni hayata geçirilen hizmeti Ünye açısından altın yumurtlayan tavuğa benzeten Başkan Çamyar, “Ünye Belediyesi olarak akıllı yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Belediyemiz için altın yumurtlayan tavuk olarak nitelendirebileceğimiz eserlerden bir tanesini daha hayata geçirmiş oluyoruz. Bununla alakalı Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ocak alanlarının çalışma bölümünün tamamlamış oldular. Hemen ardından ise beton santralinin kurulum işlemlerini başlattık” ifadelerini kullandı.

Beton santrali yapım maliyetlerini düşürecek

Beton santralinin hizmetlerin yapım maliyetlerinin ciddi oranda düşüreceğini söyleyen Çamyar, “2 hafta içerisinde de üretime başlanmış olacak. Beton santralinin faaliyete geçmesi ile birlikte kendi üretim imkânlarımızla kenti beton yolumuzu yapma imkânına kavuşmuş olacağız. Beton santrali ile birlikte devamında ise konut sektörü başta olmak üzere kentsel dönüşüm projelerimizde ciddi kazanımlar elde etmiş olacağız. Bu çalışma hem maliyet anlamında belediyemizin elini kuvvetlendirmiş olacak, hem de yol yapımı da dâhil proje süreçlerimizi hızlandırmış olacak” dedi.


Geri Dön