Urban Station kafe zinciri ofisten sıkılanlar için düşünülmüş bir yer!
URBAN Station, İstanbul’da henüz 5 şubesi olan bir kafe zinciri. Ancak bu zincirin diğerlerinden bir farkı var, konsepti. Şehir istasyonu anlamına gelen bu zincirin konsepti ‘iş’...
URBAN Station, İstanbul’da henüz 5 şubesi olan bir kafe zinciri. Ancak bu zincirin diğerlerinden bir farkı var, konsepti. Şehir istasyonu anlamına gelen bu zincirin konsepti ‘iş’. “Çalışmam lazım, evde konsantre olamıyorum, internet, priz sorunu olmayan, sosyal ama sessiz bir ortam lazım” diyorsanız doğru adrestesiniz. Urban Station’un kurucuları da bu ihtiyaçtan yola çıkmışlar. Bu nedenle de mekanı kafe diye değil, ‘business lounge’ (iş salonu) diye nitelendiriyorlar.
Zincirin ortaklarından Gökhan Beydoğan, bundan 5 sene sonra ofis kavramının anlamını yitireceğini düşünüyor. Gökhan Beydoğan, Urban Station konseptini Arjantin’den aldıklarını ve Arjantinli ortakları ile markanın Ortadoğu ve Avrupa hakları için de anlaştıklarını söyledi. Bunun yurtdışında da yatırım yapacakları anlamına geldiğini vurgulayan Beydoğan, “Belçika, İngiltere ve BAE için görüşmelerimiz sürüyor. İstanbul’da 2 yılda en az 16 şubeye ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.
BUNALANLAR İÇİN BİSİKLET TURU VAR
Urban Station şubeleri ‘ideal çalışma ortamı nasıl olmalı’ fikri üzerine kurulmuş. Beydoğan dikkat ettikleri fonksiyonları şöyle sıralıyor: “Bizde lüks yok, minimal bir tarzımız var. Gözü yoran mobilyalar, aksesuarlar yok. Sarı canlandırıcı bir renk ve yoğun kullanıyoruz. Özel telefon görüşmeleri için bir telefon kulübesi var. Müzik 60-70 desibelde. Bazı kafelerde tuvalete giderken bile laptopu bırakmak için kilitli dolaplar var. Çocuk yasak değil ama psikolojik olarak yasak gibi. Sıkıldığınızda dolaşmak için bir de bisikletimiz var.”
CEO DA GELİYOR YAZAR DA...
BEYDOĞAN, 80 sonrası kuşağın şirketlerde aktifleşmesiyle iş dünyasının da değiştiğini söylüyor: “Bir firmanın en önemli kaynağı insan kaynağı. Firmalarda artık 80 sonrası kuşak daha aktif olmaya başladı. Ve bu kuşaktan beklentiler daha fazla. Ama bu neslin hayata yaklaşımı farklı, daha eğlenceli. Çok sabit düzenekli şeylerle tutamıyorsunuz bu nesli.” Gençlerin yanı sıra mevcut ofis ortamından uzaklaşmak için de Urban Station’ın tercih edildiğini söyleyen Beydoğan, “Burada çalışanlar arasında plazasından kaçan CEO’lar da, yazarlar da yer alıyor” diye konuşuyor.
Şenay Büyükköşdere/Akşam