29 / 04 / 2024

Ürdün'de karşılıklı yatırım fırsatı arandı!

Ürdün'de karşılıklı yatırım fırsatı arandı!

Türkiye-Ürdün İş Forumu gerçekleşti. 50’yi aşkın iş adamından oluşan Türkiye heyeti Ürdün'de karşılıklı yatırım fırsatı aradı.



50'yi aşkın işadamından oluşan Türkiye heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) organizasyonuyla Ürdün'e çıkarma yaptı. Başkent Amman'da Ürdün Başbakanı Hani Al Mulki tarafından kabul edilen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti, ekonomik ilişkiler ve sorunları masaya yatırma fırsatı buldu. Görüşmeye Ürdün'ün Maliye, Su İşleri, Ulaştırma, Sanayi, Ticaret ve Ekonomi Bakanları da katıldı.


KARŞILIKLI YATIRIMLAR

Görüşmenin ardından düzenlen Türkiye-Ürdün İş Forumu'nda iş adamları karşılıklı yatırım fırsatlarını aradı. Burada konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, ticari ilişkileri artırmak istediklerini belirtirken, Ürdün'de su ve alt yapı projelerinde Türk firmaları için daha fazla pay istediklerini söyledi.


DAHA FAZLA İŞ İSTİYORUZ

2011 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması'ndan çok şey umut ettiklerini ancak sürecin işlemesinde bazı sıkıntılar bulunduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, “Şu an 1 milyar dolara ulaşan yatırımlarımızı arttırarak, Ürdün'de daha fazla iş yapmak istiyoruz. Ürdün'deki altyapı, üst yapı, ulaşım, su ve enerji projelerinde daha fazla pay almak istiyoruz" dedi.


Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nael el-Kabariti, Türk iş adamlarına “Özel sektör olarak yan yana durmalı, Türkiye ile beraber daha fazla iş yapmalıyız. Ürdün'de büyük imkanları var" diye konuştu.



Yeni Şafak


Geri Dön