27 / 04 / 2024

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Çiğ süt alım fiyatlarının aşağı çekildiğini ifade eden üreticiler süt tozu ithalatının hayvancılığa darbe vuracağının altını çizdi.



İnsanların temel besin kaynağı olan et ve sütteki yanlış tarım politikaları hayvancılığı krizden krize sürüklerken, çiftçinin kazancı, insanların da bütçesi ağır yara alıyor. Piyasada 11-12 lira bandına yükselen çiğ süt alım fiyatlarının son 30 gündür bir lira geriye çekildiğini söyleyen üreticiler, süt tozu ithalatına kapı açmak isteyen sanayicilerin yapay bir şekilde alım fiyatlarında indirim, raflarda ise artış yolunu devreye aldıklarını belirtti.

Üreticiler tedirgin: “Süt tozu ithalatı hayvancılığa darbe vuracak!”

Tarım Bakanlığı'nın ilk aşamada ithalat kapılarını açmadığını ve bu karardan sonra sanayicilerin süt almayı bıraktıklarını ya da fiyatları aşağı çektiklerini vurgulayan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Tevfik Keskin,  “Alım fiyatlarını bir lira aşağı indirdiler ve süt tozu üreten üreticiler daha da aşağı indirmeye çalışıyor. Piyasa zaten 11 lira seviyesine gelmişti ve marketler de buna göre fiyatta revizyona gitti. Bir litre çiğ sütün üretim maliyeti on liranın üstünde bulunuyor. Fiyatları düşürünce şimdi kafa kafaya geldi ve şimdi üreticiyi sıkıştırıp fiyatları düşürüyorlar fakat markette fiyatlar aşağı inmiyor” dedi.

İşte detaylar...


Geri Dön