14 / 05 / 2024

Ürgüp Ortahisar Beldesi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Ürgüp Ortahisar Beldesi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Beldesi, en büyük peri bacasına sahip. Ortahisar Kalesi ise ziyaretçilerine eşsiz bir görsel güzellik sunuyor. Ortahisar Beldesi turistlerin yogun ilgisiyle karşılasıyor...



"Dünya Mirası" ilan edilen Ortahisar Kalesi, görenleri büyülüyor. Nevsehir'in Ürgüp ilçesine baglı Ortahisar Beldesi'nde yer alan kale, turistlerin yogun ilgisiyle karsılasıyor. 110 metre yükseklige sahip Ortahisar Kalesi, Ortahisar Belde Belediyesi Baskanı Ali Ihsan Özendi'nin gayretli ve yogun çalısmaları sayesinde bölge turizmine kazandırıldı. 


ODTÜ İLE ÇALIŞILDI 

Göreve geldikleri günden bu yana Ortahisar Kalesi'ni turizme kazandırmak için yogun bir çalısma temposuna girdiklerini belirten Ali Ihsan Özendi, kalenin tarih boyunca çesitli medeniyetlere barınak ve sıgınma alanı oldugunu belirtti. Özendi, "9 yıl önce yıkılma tehlikesinden dolayı kalemiz kapatılmıstı. Biz göreve gelir gelmez tarihi miras bu güzel kalemizi tekrar turizme kazandırmak için kolları sıvadık ve Ortadogu Teknik Üniversitesi ile isbirligi yaptık. 2 yıl süren çalısmaların ardından kalemizi turizme kazandırmanın mutlulugunu yasıyoruz" dedi. 


EN BÜYÜK PERİ BACASI BURADA

Ali İhsan Özendi, Ortahisar Kalesi'nin tekrar turizme kazandırmak için yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'lik bir harcama yaptıklarını belirterek, "Biz bu yola çıkarken bazı çevreler bize 'deli' diyordu. 'Yapamazsınız' diyen de çok oldu ama şükürler olsun ki Kapadokya'nın en büyük peri bacasını bölge ve ülke turizmine kazandırdık. Bunun için çok mutluyuz" diye konuştu. 


ZİYARETİN GÖZDESİ

"Kısa sürede beklemediğimiz bir ziyaretçi sayısına ulaştık" diyen Özendi, bu durumun zamanla daha da artacağını düşündüğünü dile getirdi. Özendi, "Beldemizde bulunan İshak Paşa Kalesi'ni de turizme kazandırmak için çalışmalara başladık. Kaleden kaya düşme tehlikesi nedeniyle hemen yanı başındaki tarihi yerleşim yerleri de atıl vaziyette kaldı. Herhangi bir işlem yapılamadı. Bu tehlike ortadan kalktığı için oralarda da turizm işletmeleri açılacak. Bu yönde yoğun talep var" dedi. 


GÜNEŞİN BATIŞI İZLENEBİLİYOR

Kalenin ziyarete açılmasıyla Ortahisar'ın turizmden aldığı payın artacağını vurgulayan Özendi, beldelerinde Kapadokya'da güneşin batışının en iyi izlendiği Kızıl Vadi'nin ve kaya kiliselerin turizmi canlandıracağını dile getirdi.


Sabah Gazetesi


Geri Dön