17 / 05 / 2024

URTİM, güvenli iskele için Japonya'dan robot getirecek!

URTİM, güvenli iskele için Japonya'dan robot getirecek!

URTİM Genel Müdürü Urfalılar, güvenli iskele sistemini zorunluluk haline getirilmesi olasılığı nedeniyle konunun,  sektörün en önemli gündem maddesi haline geldiğini vurguladı



İskele ve kalıp sistemleri üreticisi URTİM 'in Genel Müdürü Serdar Urfalılar, çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının,
güvenli iskele sistemini zorunluluk haline getirme olasılığı nedeniyle konunun,  sektörün en önemli gündem maddesi haline geldiğini vurguladı.

Serdar Urfalılar, yazılı açıklamasında, tersanelerde ve inşaatlarda  yaşanan kazaların son yıllarda arttığına dikkati çekerek, çalışma ve Sosyal  Güvenlik Bakanlığının konuya ilişkin çalışma yaptığını belirtti.

8 yıl önce güvenli iskele sistemi ile ilgili tasarım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Serdar Urfalılar, şu bilgileri paylaştı:

'Başta Avrupa olmak üzere gelişmiş ülkeler yıllar önce güvenli iskele sistemine geçti ve iş kazaları önemli oranda azaldı. 8 yıl önce biz de EUROSCAF  markası ile güvenli iskele olarak bilinen 'Alman İskele Sistemi 'ni üretmeye  başladık. Güvenli iskele sistemi EUROSCAF, o yıllarda pahalı olduğu gerekçesiyle  pek rağbet görmedi ancak çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının zorunluluk  getirme olasılığı nedeniyle konu, sektörün en önemli gündem maddesi haline  geldi.'

Urfalılar, EUROSCAF Güvenli İskele Sistemleri 'ne yönelik talebi karşılamak için ek yatırım yapacaklarını açıklarken, üretimin yüzde 60 'ını  robotlarla yaptıklarını, ek üretim için Haziran ayında Japonya 'dan yeni robot  getireceklerini bildirdi.

Serdar Urfalılar, yeni yatırımla EUROSCAF taleplerine daha hızlı yanıt vermeyi ve bir yıl içerisinde kendi markasıyla bu sistemi Avrupa 'ya ihraç etmeyi planladıklarını ifade ederek, 'Bu sistemde işçinin düşmesi neredeyse imkansız.  Tüm cepheler güvenli. Sistem iskeleden çalışanın hiçbir şekilde düşmeyeceği  biçimde sıkı aparatlarla binaya bağlanıyor. EUROSCAF güvenli iskele sistemi ile  bir yandan güvenlik ekipmanları kullanılıp iş kazalarının önüne geçilirken, diğer  yandan verimlilik artıyor' dedi.

AA


Geri Dön