01 / 05 / 2024

Uşak havaalanı tekrar hizmete açılacak mı?

Uşak havaalanı tekrar hizmete açılacak mı?

Uşak havaalanının tekrar hizmete açılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM'de konu oldu. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Uşak havaalanı tekrar hizmete açılacak mı?


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Uşak havaalanının tekrar hizmete açılması için bir çalışma yapılıp yapılmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yalım sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Yalım önergesinde "1998 yılında hizmete açılan Uşak Havaalanı bugüne kadar birçok kez açılıp kapanmıştır. Uşak'a 100 Km mesafede olan Altıntaş Zafer Havaalanının hizmete açılması ile Uşak Havaalanı atıl bir duruma getirilmiştir.


Uşak Havaalanının kapatılması; Uşak'ın ticaretine, turizmine vurulan bir darbedir. Devlet yatırımı ile yapılan Uşak Havaalanının kullanılmaması, bu yatırımın çürüyüp gitmesine izin vermektir. Uşak halkının ve Uşak çevresinin bu havaalanından yararlanması, yurt dışında yaşayan çok fazla vatandaşımızın daha kolay ve rahat memleketine ulaşması, sanayici ve işadamlarının İstanbul ile bağlantısını kurması ve geliştirmesi Uşak ekonomisine, kültürüne büyük destek ve katkı sağlayacaktır. Uşak - İstanbul (Atatürk ve Sabiha Gökçen) havaalanlarına karşılıklı uçuşların başlatılmasını Uşaklı vatandaşlarımız dört gözle beklemektedirler." diyerek 3 soru sordu:


Yalım'ın soruları

1- Uşak havaalanının yeniden hizmete açılması ile ilgili bakanlığınızca yapılan herhangi bir çalışma var mıdır?


2- Varsa hangi aşamadadır?


3- Uşak'tan hangi illere uçak seferleri planlanmaktadır?






Geri Dön