15 / 05 / 2024

Uşak Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi açıldı!

Uşak Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi açıldı!

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uşak Devlet Hastanesi ek hizmet binası bahçesinde bulunan ve daha önce hayırsever merhum Kazım Küçük tarafından diyaliz merkezi olarak yaptırılan hizmet binası kreş ve bakım evine dönüştürüldü...




Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uşak Devlet Hastanesi ek hizmet binası bahçesinde bulunan ve daha önce hayırsever merhum Kazım Küçük tarafından diyaliz merkezi olarak yaptırılan hizmet binası Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi'ne dönüştürüldü.


Kreş ve gündüz bakım evi olarak kullanılacak binanın açılış törenine Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, daire müdürleri, hastane çalışanları katıldı.


Törende konuşan Vali Seddar Yavuz kadınların sosyal yaşama katılımının her geçen gün arttığını belirterek kadınların iş yaşamında daha çok ürettiğini ve hizmet alanlarında daha fazla yer aldıklarını kaydetti.


Türkiye’de 1970’li yıllarda yapılan araştırmada ülke nüfusunun çok olmadığını, nüfusun özellikle gelir guruplarına ve eğitim guruplarına göre dağılımında ciddi bir dengesizliğin tespit edildiğini dile getiren Vali Seddar Yavuz, “Yıllarca aile planlaması konusu sürekli işlendi. Artık aile planlaması konusunda o kadar yoğun bir çalışma yapıldı ki insanlarımız çocuk sahibi olmaktan korkup evlerinde hayvan beslemeye başladılar. İnsanlarımız çocuk sahibi olmuyor ya da az çocuk sahibi olmaktaydı. Bunun getirdiği sorun nedir diye bakarsanız Türkiye 2035’te çok büyük bir yaşlı nüfus ile karşı karşıya kalacak. Bu da milletimizin geleceği açısından bir risk oluşturmaktadır. Devletimiz artık özellikle iş hayatındaki kadınlarımızın çocuklarını güvenli bir şekilde bırakabilecekleri ve bıraktıkları yerlerde çocukların sosyalleşebileceği yerleri oluşturmaya başladı. Çocuklarımızın eğitimi daha üst seviyeye çıkartmamız gerekiyor. Dolayısıyla sağlık çalışanlarımızın da çocuklarını güvenle bırakabilecekleri, içlerinin rahat olacağı bir tesisin açılışını gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki dönemde bu tür tesislerin artacağına inanıyoruz” dedi.


Uşak’ta başta eğitim kurumları olmak üzere hayırseverler tarafından çok sayıda bina yaptırıldığını ifade eden Vali Yavuz “Biz Müslümanlar inanırız ki bir gurup insanın amel defteri kapanmaz. Öldükten sonra halka kalıcı hizmet için hayır kurumları yapan insanların amel defterleri kapanmaz. Bu vesile ile hayırsever Gülsüm Küçük ve evlatlarına teşekkür ediyorum. Merhum Kazım Küçük’e de Allahtan rahmet diliyorum. Tesisin tüm sağlık çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Konuşmasının ardından Vali Seddar Yavuz, hayırsever Gülsüm Küçük’e teşekkür plaketi takdim etti. Vali Yavuz daha sonra açılış kurdelesini çocuklar ve davetlilerle birlikte keserek Kazım Küçük Kreşi ve Gündüz Bakım Evi’ni hizmete açtı.



Bir Eylül Gazetesi


Geri Dön