29 / 04 / 2024

Uşak'a yapılacak 15 bin kapasiteli stat için ön protokol imzalandı!

Uşak'a yapılacak 15 bin kapasiteli stat için ön protokol imzalandı!

Uşak'ın Belediye Başkanı Nurullah Cahan kente 15 bin kişilik stat inşası için kolları sıvadı. Başkan Cahan, kentin simgesi olacak stat için ön protokolü imzaladı.



İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yapımına başlanan Karşıyaka ve Göztepe statlarına engel olurken, Uşak'ın Belediye Başkanı Nurullah Cahan kente 15 bin kişilik stat inşası için kolları sıvadı. Uşak'ta Kalfa Korusu'na yapılacak stadın kapasitesi 15 bin olacak. Dış cephesinde Uşak'ın kilim motiflerinin de yer alacağı stadın 1,5 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor. Egeli Sabah'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "3 bin kişilik yeni spor salonu inşaatımız başladı. Stadyum konusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile mutabakata vardık. Şimdiki spor salonu ve stadyumun olduğu yerleri Gençlik ve Spor Bakanlığı bize devrediyor. Biz de bunun karşılığında stadyum yapıyoruz. Ön protokolü yaptık. İmza aşamasındayız. Stadyumu da önümüzdeki 1.5 yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Uşak ile özdeşleşen bir proje olacak. Uşak'a özgü kilim motiflerini de gönderdik. Stadyum şehrin simgesi oluyor. Uşak'ın nüfusuna göre yıllarca yetecek bir stat olacak. 40 bin kişilik yapıp da stat boş kalırsa bir anlamı yok" diye konuştu.


HERŞEYİ İLE YEPYENİ UŞAK

Cahan ayrıca, terminal kavşağını yakında bitireceklerini, stadyum kavşağını yapmaya başlayacaklarını, böylece şehir içi trafiğini rahatlatacaklarını anlattı. Kentsel dönüşüm alanının yıl sonunda bitmiş olacağını söyleyen Cahan, "Hedefimiz Uşak'a yeni bir merkez kazandırmak. Belediye binamızı da oraya taşıyacağız. Yıl sonunda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile açılışını yaparız inşallah. Uşak hak ettiği yere emin adımlarla yürüyor" dedi. 1953 yılında il olduklarını hatırlatan Cahan, "Kütahya'dan ayrıldık. O dönem nüfusumuz Kütahya'dan azdı. Şimdi Kütahya ile aynı nüfusa sahibiz. Artık bu şehir merkezi bize yetmiyor. Tüm yollarımızı yeniliyoruz. Uşak'ı örnek bir şehir haline getiriyoruz" dedi. Sivaslı ilçesindeki maden ocağını yenilediklerini anlatan Cahan, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'ne ilişkin, "Okul binası bitti. Atölyelerini yapıyoruz. Her iki okulu taşıyacağız ve eski binaları yıkacağız. 110 bin metrekare alanda 3 tane tarihi tescilli bina dışında tüm binaları yıkacağız. Güzel bir meydan ortaya çıkacak. Gölet olacak. Spor yürüyüş alanı olacak. Yetişmiş ağaçlar var. Binaları kaldırınca ağaçlar kendiliğinden ortaya çıkacak. 110 bin metrekare alanda şehir için rahat nefes alacak bir yer ortaya çıkaracağız...Esnafın, sanayicinin sorunlarını da çözmek lazım. Uşak, sanayi ile ayakta duran girişimci bir şehirdir. İlk şeker fabrikası, ilk sanayi elektriğinin kullanıldığı şehiriz. 3. Sanayi sitesini kuruyoruz. 1 milyon metrekare alan üzerinde olacak" diye konuştu. Cahan sosyal projelere de değinerek, "Şehirde yalnız yaşayanların ve yaşlıların evlerini temizliyoruz. Psikolog ve sosyologlarımız var. Ailevi sıkıntısı olan, geçimsizlik yaşayanlara yardımcı olunuyor. Gönüllere dokunmaya çalışıyoruz" dedi. TÜİK verilerine göre, yaşanabilir iller arasında altıncı, sosyal anlamda da ikinci sırada olduklarını anlattı.


Sabah Egeli


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Kent Park Projesi kapsamında bir müjde daha verdi. Cahan, “Projemiz dahilinde mevcut stadyumu yıkarak yerine Kalfa Korusu bölgesinde 15 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapacağız” dedi.

Uşak Belediyesi kentin gelişmesinde ve değişimde lokomotif bir rol üstlenecek Kent Park Projesi’nde hergün daha da hedeflerine ilerliyor. Proje kapsamında bölge sınırları içinde kalan kurumların yıkımlarına başlayan Belediye, kalan kurumların taşınma işlemlerini de hızlandırmıştı. Son olarak bitmek üzere olan Endüstri Meslek ve Kız Meslek Liseleri yeni eğitim ve öğretimde yeni binalarında olacak. Boşaltılan binalar ise yıkılacak. Diğer yandan proje sınırları içinde kalan resmi kurumlar için de işlemler devam ediyor. Fatih Mahallesi’nde yapımı devam eden spor salonunun bitmesinin akabinde mevcut spor salonu yıkılacak. Öte yandan Kalfa Korusu içinde yapılacak 15 bin kişilik UEFA standartlarında yeni stat ile mevcut stadın yıkımı da sağlanacak. Bu sayede bir aşama daha geçilmiş olacak.

“Kent Park Projesi’nin vücut bulması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projenin ilerlemesi adına hergün daha çok aşama kaydettiklerini iletti. Cahan şunları kaydetti: “İlimizde köklü değişimlerle yaşanabilir bir Uşak hedefiyle çıktığımız yolda mega projelerimize hız verdik. Bir yandan Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi bitme aşamasına gelirken, diğer yandan kent meydanına hayat verecek Kent Park Projesi’nde de sonuca ulaşacağımız müjdeler alıyoruz. Bölgedeki birçok resmi kurumda aldığımız olumlu neticelere birisini daha ekledik. Bu bağlamda mevcut stadı yıkacağız ve yerine Kalfa Korusu içinde 15 bin kişilik UEFA standartlarında bir stat yapacağız. Yeni stadımız kentimize yakışan bir nitelikte olacak”

Uşak’ta mevcut stadın işlevini yitirdiğine de vurgu yapan Cahan, “Kentimize uzun yıllar hizmet veren Bir Eylül Stadyumu maalesef işlevsel olmaktan çıktı. Gerek konumu itibariyle, gerekse stadın fiziki yapısı itibariyle ilimizin ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Bu nedenle geleceği düşünerek ilimize modern ve UEFA standartlarında bir stat kazandıracağız. Stadımız Kalfa Spor Kompleksi ile entegre olması hasebiyle de gençlerimiz için faydalı olacak. Kentimizde spora yaptığımız yatırımlarla daha iyi konuma geleceğimiz için gelecekte de bu şekilde bir stat gerekliydi. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Diğer yandan Uşak Belediyesi’nin stat projesi ulusal medyada da konu oldu. Projeyi manşetine taşıyan Sabah Gazetesi  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Karşıyaka ve Göztepe için yapılacak statlarıa engel olduğunu, Uşak’ta ise Başkan Cahan’ın çabalarıyla bunun tersinin gerçekleştiğine atıfta bulundu.


Milliyet 


Geri Dön