29 / 04 / 2024

Uşak'ta ev kiraları yüzde 2 oranında arttı!

Uşak'ta ev kiraları yüzde 2 oranında arttı!

Haziran ayında Uşak'ta metrekare başına konut kira değerleri yüzde 2.00 oranında arttı ve Uşak kiraların en çok yükseldiği şehir oldu.



İkinci El Konutlar Fiyat Endeksleri 2015 Haziran ayı raporu açıklandı. Rapora göre Yalova konut fiyatların en çok yükseldiği şehir, Uşak ise kira fiyatlarının en çok yükseldiği şehir oldu.


Haziran ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0.72 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.68 oranında arttı.



Haziran ayında Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 1.33 oranında (beklenti yüzde 1.08); geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 16.64 oranında artış gerçekleşti. Temmuz 2015 için Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi tahmin değeri 170.3 olarak öngörülmekte olup, beklenen aylık değer artış oranı yüzde 0.91.


Haziran ayında 30 Büyükşehir'in tamamını kapsayacak nitelikte hazırlanan Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 0.87 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 11.03 oranında arttı.


 


Haziran ayında Yalova’da metrekare başına konut satış fiyatları yüzde 2.00 oranında arttı ve Yalova fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise yüzde 1.18 oranı ile Şanlıurfa oldu.


Haziran ayında Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi’nde bir önceki aya göre yüzde 1.27 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 14.20 oranında artış gerçekleşti.


Yeni Akit


Geri Dön