02 / 05 / 2024

Uşak'ta jeotermal apartlar hizmete girdi!

Uşak'ta jeotermal apartlar hizmete girdi!

Uşak Belediyesi jeotermal tesislerinde kalıcı bir şekilde faydalanmak isteyen ziyaretçiler için apart tesislerin açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra yetkililer de katıldı...




Uşak Belediyesi jeotermal tesislerinde kalıcı bir şekilde faydalanmak isteyen ziyaretçiler için apart tesislerin açılış töreni gerçekleştirildi.


Törene Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Gündüz, Tuncay Yılmaz ve Önder Yıldız, Uşak Belediyesi daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, Şehit Aileleri Derneği üyeleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende açılış konuşmasını Belediye Başkanı Ali Erdoğan yaptı. Jeotermalde bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Erdoğan, " Termal suyumuzu bulduktan sonra aşama aşama çalışmalarımıza başladık. Önce tesisleşme ile başladığımız çalışmalarımızda sonra vatandaşlarımızın kalıcı bir şekilde kalmasını hedefledik. Bu bağlamda apartlarımızın ilk etabını bitirdik. 18 adet ilk etap apartlarımız tamamıyla tüm konforun düşünüldüğü bir yapıdadır. İnanıyoruz ki diğer etaplar ile birlikte jeotermalde cazibe merkezi olacağız” dedi.


Tesise gösterilen ilginin gelecekteki ip uçlarını verdiğini bildiren Erdoğan, tesislerin yanından geçen çevre yolunun da tesislere olan ilgiyi arttıracağını aktardı. Termal su konusunda çalışmaların aralıksız devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, " Biz görevimizi bıraktıktan sonra da termal ile ilgili çalışmalarımızın devam etmesini hedefledik. Bu nedenle tesislerimizin 4 kilometre kadar yakınında 72 derece suya ulaştık. Bu su kent ısıtması için önemli bir değerdir. Çalışmalarımızın sürmesi ile elektrik üretilecek değer olan 100 dereceye de ulaşılacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.



Kırıkhan Olay


Geri Dön