04 / 05 / 2024

Uşak'ta konaklama sorununun bitmesi ile turizm gelişecek!

Uşak'ta konaklama sorununun bitmesi ile turizm gelişecek!

2012 yılında 21 bin yerli, 3 bin 500 yabancı turisti ağırlayan Uşak'ın en önemli sorunlarından olan konaklama sıkıntısı bitiyor. Otel yatırımlarına ağırlık verilmesinin ardından 4 bine çıkması beklenen yatak sayısı ile turist sayısının artması bekleniyor.



Yılbaşında 280 yatak kapasiteli bir otelin hizmete gireceğini söyleyen Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk de, "Konaklama sorunun çözülmesi ve Uşak Arkeoloji Müzesi'nin açılması ile turizmden pay alan iller arasına gireceğiz" dedi. 


4 bin yatak kapasitesi 

Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürü Antürk, Ege Bölgesi'nin her türlü ulaşım kolaylığına sahip küçük bir ili olan Uşak'ın bir sanayi kenti olarak görüldüğünü, ancak kentin turizm potansiyelinin de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladığını belirtti. Kentteki yatak kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle yerli ve yabancı turistleri ağırlamakta sıkıntı yaşadıklarına da dikkat çeken Arıtürk, "Turizme önem veren yatırımcılar, Uşak'taki otel yatırımlarınızı hızlandırdı.


  herkesin görmesi gereken bir kent olduğusı nedeniyle yerli ve yabancı turistleri ağır- nu da ifade eden Antürk, "Uşak görmeden lamakta sıkıntı yaşadıklanna da dikkat çe- keşfedilemez. İnsanlanmız buraya gelsin ken Antürk, "Turizme önem veren yatı- ve Uşak'ı tanısın" şeklinde nmcüar, Uşak'taki otel yatınmlannı hız- konuştu, »gökçe kirtiloGlu landırdı. 


Bu sayede turizmin ilerlemesinin en büyük engellerinden olan konaklama sıkıntısı ortadan kalkıyor. Şuan kentteki yatak kapasitesi bin olarak kaydediliyor. Tamamlanacak yatırımlarla birlikte 4 yıl içerisinde bu sayının 4 bine ulaşmasını bekliyoruz. Yatak kapasitesinin artması turizme büyük bir hareket katacak" diye konuştu. Antürk, konaklama sorunun çözülmesi ve Uşak Arkeoloji Müzesi'nin açılması ile Uşak'ın turistlerin transit geçiş yaptığı bir kent konumundan çıkarak 'mola verilecek, gezip görülecek' bir yer haline geleceğinin altım çizdi. Uşak'ın sahip olduğu doğal güzellikleri, yemek kültürü, el sanatları ile  herkesin görmesi gereken bir kent olduğunu da ifade eden Arıtürk," Uşak görmeden keşfedilemez. İnsanlarımız buraya gelsin ve Uşak'ı tanısın" şeklinde konuştu. 


5 YILDIZLI OTEL İÇİN İMZALAR ATILDI 

Uşak'ta daha önce özel hastane yaptıran Ceylanlar Otelcilik, bu defa yıllardır büyük eksikliği duyulan 5 yıldızlı otelin yatırımlarını tamamlayarak Ramada Hotels İle protokol imzaladı. Ceylanlar Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ceylan, "Ramada Hotels ile yaptığımız protokolle Usak'a dünyanın en büyük otel zincirinin bir halkasını kazandıracağız. 10 milyon dolara mal olan otelimiz 124 oda, 280 yatak kapasiteli" dedi. Ramada Hotels CEO'su Chrlstlan Mlchel İse "Ramada olarak Uşak'ta bulunmaktan cok mutluyuz. Her zamanda Ceylanlar Otelciliğin yanında olacağız. Hayırlı olsun" diye konuştu. 


Gökçe Kırtıloğlu/Star Gazetesi Uşak eki


Geri Dön