27 / 04 / 2024

Üsküdar'da 5 yılda 50 bin bağımsız bölüm yenilecek!

Üsküdar'da 5 yılda 50 bin bağımsız bölüm yenilecek!

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, son 10 yılda Üsküdar'da 30 bin bağımsız bölüm yenilediğini ve 5 yılda da en az 50 bin bağımsız bölümü yenileyeceklerini açıkladı. 



Üsküdar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan adayı Hilmi Türkmen, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik projelerini açıkladı. Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, 5 yılda en az 50 bin bağımsız bölümü yenileyeceklerini açıkladı. 

BİR NUMARALI GÜNDEM: KENTSEL DÖNÜŞÜM

Belediyecilik anlayışlarının, eser belediyeciliği olduğuna vurgu yapan Türkmen, "Gelecek dönem bir numaralı gündemimiz kesinlikle ve tartışmasız kentsel dönüşüm olacak. Depremi öteleme, erteleme imkanımız yok. Ama depreme hazırlıklı olma imkanımız var. Hazırlıklı olma mecburiyetimiz var." ifadelerini kullandı.

Japonya'da meydana gelen depremde 183 kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Türkmen, şöyle konuştu: "Demek ki aslında öldüren yapı kalitesi. Son 10 yılda Üsküdar'da 30 bin bağımsız bölüm yeniledik.

Önümüzdeki 5 yıl en az 50 bin bağımsız bölümü yenileme hedefiyle yola çıkıyoruz. 50 bin rakamı gözümüzde büyütülecek bir rakam değil. Üsküdar'da 200 bin konut var. Bunun 100 binine yakını 1999 depreminden sonra yapıldığını düşünürsek, 30 bin de yenilemişiz. 60-70 bin komple yenilersek güvenli bir Üsküdar hedefine ulaşmış olacağız." dedi. 

 Üsküdar da 5 yılda 50 bin bağımsız bölüm yenilecek!

50 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜM

Kentsel dönüşüm çalışmalarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla birlikte yaptıklarını belirten Türkmen, "Büyükşehrimiz inşallah yeni dönemde... Yoksa bu dönemdeki anlayışla bir arpa boyu yol alamayız. Üsküdar'a mevcut İBB yönetimi kardeşlerim bir çivi dahi çakmadı. Hiçbir yeni projesi yok. Sosyal medyadaki o süslü cümlelere milletimizin artık karnı tok.

Üsküdar'da İBB'nin geçtiğimiz 5 yılda bir çivisi daha yok. Haksızlık da etmeyelim birkaç tane kazık çaktı. Nereye? Mimar Sinan Çarşısı'nın hemen yanında 30-40 tane sütunlar var. Başka bir tane yeni eseri yok. Milletimiz artık her şeyi görüyor.

Açıklayacağımız projelerimizi gerçekleştirmek için özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Belediyesi ve Bakanlığımız el ele vermek durumundayız. Aynı hedefe kilitlenmek durumundayız. Aynı havayı teneffüs etmek durumundayız. Aynı dert ile dertlenmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

Üsküdar Belediyesi, 7 ilçedeki arsa ve arazileri satıyor!

 


Geri Dön