30 / 04 / 2024

Üsküdar'da Hayvan Hastanesi açıldı!

Üsküdar'da Hayvan Hastanesi açıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Yıldırım: "Hayvan Hastanesi, hayvan sağlığı alanımızın bir atölyesidir. Mesleki teknik eğitimde en iyi öğrenme şekli yaparak, yaşayarak ve gerçek iş ortamanda öğrenmedir" dedi.



Selimiye Veteriner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bünyesinde faaliyet göterecek Hayvan Hastanesi açıldı.


Üsküdar Belediyesi'nin katkılarıyla yaptırılan hastanenin açılışına, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Yıldırım, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Güleç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Açılışta konuşan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Yıldırım, ülkemizde eğitimin iki boyutu bulunduğunu, bunlardan birinin mesleki, diğerinin de genel eğitim olduğunu anlattı.


Mesleki eğitimin, genel eğitimin tamamlayıcısı ve ayrılmaz unsuru olduğunu kaydeden Yıldırım, bu okuldajs mesleki eğitimin, genel eğitimden farklı özellikleri ve görevleri bulunduğunu belirtti.


Her iki eğitim kategorisinde de temel amaçlarını, iyi insan ve iyi vatandaş yetiştirmek olarak aktaran Yıldırım, şöyle konuştu: 


"Yükseköğretimi gözardı edemeyiz. Okullarımızın da öğrencilerimizi yükseköğretime hazırlama tedbirleri var. Ama bunların dışında mesleki teknik eğitim okullarımızın en önemli değerlerinden biri de öğrencileri bir mesleğe ait bilgi ve becerilerle donatmak. 


Bu okulun içerisindeki hayvan hastenesinin temel amacı, sizlere daha iyi bir eğitim verebilmek ve mesleğin gerektirdiği bilgi ve becerileri sizlere daha iyi kazandırmaktır. Hayvan Hastanesi, hayvan sağlığı alanımızın bir atölyesidir. Mesleki teknik eğitimde en iyi öğrenme şekli yaparak, yaşayarak ve gerçek iş ortamanda öğrenmedir. Burası, Türkiye'deki ilk Hayvan Hastanesi'dir. Burası eğitiminiz sırasında hayvan sağlığı alanında, gerçek iş ortamında yaparak ve yaşayarak öğrenmenize katkı sağlayacak. Mezun olduktan sonra diğer alanlardaki öğrencilerden farkınızı hissedeceksiniz."


- Kedi ameliyat edildi 


Üsküdar Kaymakamı Güler de 2. Abdülhamid tarafından 1891'de yaptırılan Veteriner Mektebi'nin bir asrı geçen süre içerisinde ismi değişse de veterinerlik ve tarım hizmeti verdiğini anlattı.


Çok sayıda ziraat, veteriner sağlık teknisyeni yetiştirilen okulun Veteriner Fakültesi olarak da hizmet verdiğini belirten Güler, "Daha sonra burası veterinerlik ve hayvan sağlığı hizmeti veren bir kurum oldu. Aynı zamanda çok öğrenci yetiştirdi. İnsanlarımız evlerinde evcil hayvanlar besliyor. Geçtiğimiz yıl burada 5 bin kedi ve köpeğe veterinerlik hizmeti verildi. Şu anda hastane olduğu için ameliyat ve farklı sağlık hizmetleri yapılacak bir kurum haline geldi" diye konuştu.


Törene katılanlar konuşmaların ardından kurdele keserek, Hayvan Hastanesi'ni hizmete aldı. Açılışın ardından hastanede bir kedinin ameliyatı gerçekleştirildi.


AA


Geri Dön