27 / 04 / 2024

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Yerel seçim kapsamında çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hedeflerinin 5 yılda 50 bin konut yenilemek olduğunu söyledi. 



Merakla beklenen yerel seçimler için geri sayım başlamışken, bazı belediye başkanları da yeniden aday gösterildi. İstanbul Üsküdar'da da 2 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hilmi Türkmen, hem beğenilen hem de sevilen isimler arasında yer alıyor. Hilmi Türkmen, bu sebeple de AK Parti'nin yeniden Üsküdar Belediyesi Başkan adayı oldu.

Yeniden adaylığı açıklanan Türkmen katıldığı bir programda hem yaptıklarını hem de yapacaklarını anlattı. Açıklamalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti yönetimi sırasında imza attığı protokole yönetimin CHP'ye geçmesiyle sorumluluklarını yerine getirmediğini dile getiren Hilmi Türkmen şunları dile getirdi: "Çamlıca eteklerini biz dönüştürürken Üsküdar Belediyesi, İstanbul BÜyükşehir Belediyesi yönetimi ve Çevre Bakanlığı bir protokol imzaladık. Belediye adına da ben imzaladım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına rahmetli Kadir Topbaş Ağabey imzaladı. Sonra Mevlüt Uysal imzaladı. Bakanlık adına ise Murat Kurum imzaladı.

Bu üçlü protokol gereği bu bölgeyi dönüştüreceğiz. Biz Üsküdar Belediyesi olarak projeyi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarla arazideki anlaşmaları da biz sağlayacağız. Hak edişleri, hak sahipliklerini, kim kaç konut alacak, ne kadar borcu var ne olacak onların hepsi de bize ait. Daha sonra da binaları boşaltıp, yıkıp Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na teslim edeceğiz. Bu bizim görevimiz.

Üsküdar da kentsel dönüşüm hedefi 5 yılda 50 bin konut!

Büyükşehir de o bölgenin altyapısını yapacak. Yağmur suyu, doğalgaz, atık su, telefon, kanalizasyon, parklar, üstteki yollar, Büyükşehir'e ait... 

Seçim yapıldı, yönetim değişti. Biz vatandaşlarımızla anlaştık. Çalışmalar başlayacak. Çalışma başlayamıyor neden? Altta kanalizasyonlar var deplase edilmesi gerekli. Büyükşehir yapmıyor. Ekrem İmamoğlu'na dedim ki 'Bizim böyle bir protokolümüz var inşaat başlayacak müteahhit başlayamıyor, yapmanız lazım' diye

Önce yapalım dedi aradan 1 ay geçti, ses yok. Aradım dedim, başlamadınız diye.

Dedi ki 'Başkanım bu protokolü Büyükşehir Meclisi'nde onaylatmamız gerekli yoksa zimmet çıkar.' Tamam getir dedik meclise, biz çoğunluktayız onaylatırız. 5 sene geçti hala meclise gelmedi.

MURAT KURUM TALİMAT VERDİ

Aradan birkaç ay geçti 2019'un Ekim-Kasım'ı baktık olacak gibi değil, yine aradım sağ olsun Murat Kurum başkanımızı, o dönem de bakandı. Dedim 'Bakanım yapacağı yok Ekrem İmamoğlu'nun. Biz millete bir söz verdik. Bu inşaata başlamamız gerekli bu deplase işlerini siz yapın'. Sağ olsun talimat verdi, kanal işlerini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı halletti ve şu anda herkes konutunu teslim alma sürecinde."

Hilmi Türkmen, projeler ve çalışmalara yönelik olarak da şunları dile getirdi: "Biz Son 10 senede Üsküdar'da kentsel dönüşümün önünde önemli bir problem olan imar planları işlerin çözdük. Çamlıca bölgesini de dönüştürelim diye Sayın Cumhurbaşkanımız özellikle burayı dönüştürmemiz gerekli dedi. Biz oraya yoğunlaştık. Önümüzdeki 5 sene hedefimiz 50 bin konutu yenilemek. 10 senede 30 bin konut yeniledik. İmarla ilgili de zaman kaybettik. Teknik anlamda planlama anlamında bir sorunumuz kalmadı. 30 bin yaptık, 50 bin ile hedef belirledik. Başaracağımıza inanıyoruz. Murat Kurum başkanımız da inşallah seçildiğinde 650 bin konutu dönüştüreceğiz."

 

1 Mart 2024 son dakika altın fiyatları: Gram altın 2 bin 136 TL, çeyrek altın 3 bin 509 TL!

Son dakika! Bakan Yerlikaya duyurdu: Antalya'nın 4 ilçesi afet bölgesi ilan edildi!

BIST 100 endeksi dünya endekslerini geride bıraktı! Yılın en yüksek aylık kapanışı...


Geri Dön