01 / 05 / 2024

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

Üsküdar'da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Üsküdar Belediye Başkanı oldu. Dedetaş, ilçedeki planlarını ve kentsel dönüşüm çalışmalarını tek tek anlattı. İşte o açıklamalar..



Uzun bir süredir gündemi meşgul eden 31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. CHP'nin adayı, İBB iştiraki Şehir Hatları A.Ş'nin Genel Müdürü Sinem Dedetaş, iki dönemdir Üsküdar Belediyesi'ni yöneten AK Partili Hilmi Türkmen'e 23 bine yakın oy fark attı ve seçimin galibi oldu. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sinem Dedetaş, hayata geçireceği projeler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dedetaş, söz konusu açıklamasına "Meclis'i toplayacağız ve komisyonlarımızın dağıtımını gerçekleştireceğiz. Meclis'te almamız gereken bir karar bulunuyor" diyerek başladı.

Üsküdar da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

Afet dirençli Üsküdar'dan seçim süreci boyunca bahsettiklerinin altını çizen Sinem Dedetaş, "Afet müdürlüğünü hızlı bir şekilde kurmak istiyoruz. Otaparklar, yeşil alanlar, yaya yolları, birçok konumuz bulunuyor" ifadelerini kullandı. Dedetaş, Üsküdar'da kentsel dönüşümün mahalle bazlı ilerleyeceğinin altını çizdi ve Hali hazırda Belediye ile vatandaşın devam eden davaları olduğunu söyledi. 

Dedetaş, "Burada vatandaşın hakkına ilişkin promblem görürsek, onların lehine karar verecek şekilde süreçleri toparlamak amacıyla elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı ve "Yeni başlayacak dönüşümlerde, imar planları İBB Meclisi'nde olan ve bize gelecek olan dört mahallemiz bulunuyor. O mahalleler için 1000'lik planlarını hazırlayacağız" dedi.

Üsküdar da kentsel dönüşüm vatandaşın lehine olacak! Bu mahallelere müjde geldi: Akıllı dönüşüm başlıyor!

Sinem Dedetaş, söz konusu açıklamasında imar planının tamamlanmış ve hazır olan mahalleler olduğuna da dikkat çekerek, "Yavuztürk gibi. Akıllı dönüşümün teknik çalışmalarına start vereceğiz. Bu şekilde mahalle bazlı hızlı şekilde ilerleyeceğiz" bilgilerini verdi. 

Her bir mahallenin ayrı ayrı planları olduğunun ve bunların başlayacağının altını çizen Dedetaş, "Mesela Acıbadem, Barbaros, Altunizade mahallelerinin 5000'lik planları İBB Meclis'inde başladı. Bir sene içinde tamamlanacak. Gelecek seneler için bu mahalleler için dönüşümü planlayabileceğiz" ifadelerini kullandı. 

Dedetaş, söz konusu açıklamasını "Tüm mahallelerin kendine özgü şartları bulunuyor. Hali hazırda başlamış, yürüyen süreçler mevcut. Binalar var, teslim alınmamış. Buna ilişkin de birtakım bilgiler geldi. Protokolleri gerçekleştirdik, sözleşmeleri yaptık gibi... Bunları hukuk komisyonumuzca ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Hızlıca aksiyon almamız gerekiyor çünkü hem afet hem deprem konusu gözümüzü kapayıp, erteleyelim, sonra planlarız diyeceğimiz bir şey değil" diyerek tamamladı. 

TÜİK açıkladı: Geçmişte kiracı olanların yüzde 47,7'si hala bir ev sahibi olamadı!

Borsada ralli için tarih verdi! Altın için ‘alım fırsatı’ dedi

İzmir'in 2.5 yıllık deprem çalışması tamam: Yeni fay hattı tespit edildi!

 


Geri Dön