Ekonomi

Uyanın... Dolarda kıyamet kopuyor! 2 dev bankadan beyin yakan tahmin! Bu kadar da olmaz

ABD doları karşısında gelişmiş ülke para birimleri tek tek değer kaybetmeye devam ediyor. 2 dev bankadan son dakika dolar tahmini geldi. Tahmini görenler ''bu kadar da olmaz'' dedi. İşte beyin yakan o tahmin... Dolar/TL kuru geçtiğimiz haftalarda açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanasının ardından yükselişe geçerken, diğer tüm para birimlerine karşı güçlenmeye devam ediyor

ABD doları yurt üçi ve yurt dışı piyasalarda ekonominin gündeminde olmaya devam ediyor. Dolar/TL kuru geçtiğimiz haftalarda açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanasının ardından yükselişe geçerken, diğer tüm para birimlerine karşı güçlenmeye devam ediyor.

Dün dolar kuru euro karşısında değer kazandı. Euro dolar paritesi 20 yıldan sonra ilk kez dolar karşısında ilk kez bu kadar geriledi. Euro kuru dün yüzde 1 seviyesinin altına geriledi ve 0,98 seviyesinden işlem gördü.

Bugün ise dolar karşısında yen düşüşe geçti. Konu ile ilgili 2 dev banka olan HSBC ve Goldman Sachs dolar/yen ile ilgili beyin yakan tahminde bulundu. İşte o tahmin...

KIYAMET KOPUYOR...

Dolar kuru tarafından resmen kıyamet kopuyor. Gelişmi tüm ülke para birimlerine karşı baskı oluşturan dolar kuru bugün yen karşısında  24 yılın en yüksek seviyesi olan 141,24'e kadar yükseldi.

Ardından bu yükselişle HSBC ve Goldman Sachs'ın dolar/yen paritesi için 3 aylık tahminlerini yukarı yönlü revize ettiler.

HSBC analistleri doların yen karşısında gelecek aylarda 145 seviyesine kadar yükselme potansiyeli olduğuna işaret ederek, Goldman Sachs da 3 aylık beklentisini 125'den 145 seviyesine yükseltti. 

 

BEYİN YAKAN  O TAHMİN...

Japon yeni yılbaşından bu güne kadar dolar karşısında yüzde 18'den fazla değer kaybetti. Yenin dolar karşısında en keskin düşüşü ise 1979 yılında meydana gelmişti. Yen, dolar karşısında 1979 yılında yüzde 19,2 gerilemişti.

HSBC stratejistlerine göre dolar/yen paritesi 2023 yılının ikinci yarısında gerilemeye başlayacak ve 2023 sonunda 130 seviyesine yaklaşacak.

DOLARDA SON DURUM

Dolar kuru yurt içi ve yurt dışı piyasalaarda milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Dolar/TL bugün yüzde 0,44 yükselişe geçt, ve dolar/TL  alış fiyatı  18,27 TL, satuış fiyatı ise 18,32 TL seviyesinde işlem görüyor.

Dolar euro paritesi aynı dakikalarda 0,99 seviyesinde değerleniyor. Dolar/yen paritesi ise 142,02 bandında işlem görüyor.

Doların 2023, 2024 ve 2025 yıllarında ne kadar olacağı resmen açıklandı! Doları olanlar çabuk bakın

Altın ve doların bir ay sonra ne kadar olacağını resmen açıkladı! Bu haber okunmadan altın ve dolar alınmaz

Kıyıda köşede doları olanlar hemen bakın! Dolar 2 gün sonra bu kadar olacak
Elinde euro olanlar ne yapmalı: Bozdurmalı mı, bekletmeli mi? Son dakika euro gelişmesi