27 / 04 / 2024

UYARI: Trakya'da Büyük Felaket Alarmı! İstanbul da Tehlike Altında!

UYARI: Trakya'da Büyük Felaket Alarmı! İstanbul da Tehlike Altında!

Meteoroloji uzmanları, Trakya Bölgesi için felaket senaryosuna dair endişe verici uyarılarını peş peşe sıralıyor. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki vatandaşlar, gelecek günlerde karşılaşabilecekleri olumsuz hava koşulları konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.



Ancak kötü haber, yalnızca Trakya'yı değil, aynı zamanda İstanbul'u da etkileyebilecek olması. Meteoroloji kaynakları, İstanbul'un da bu felakete maruz kalabileceği konusunda uyarıyor.

Oraj Hareketliliği Geliyor

Trakya Bölgesi için yapılan oraj uyarısı, haftanın son günü olan Pazar günü öğleden sonra ve akşam saatlerinde gerçekleşecek. Hava Forum tarafından yapılan paylaşımda belirtildiğine göre, bu süre zarfında Trakya kesiminde oraj hareketliliği yaşanması bekleniyor. Yerel olarak ani fırtına, sağanak yağmur ve şimşeklerin görülebileceği belirtiliyor.

Felaketin İstanbul'a Sıçrama Riski

Uzmanlar, Trakya'da meydana gelecek olan bu felaketin sadece o bölge ile sınırlı kalmayabileceği konusunda uyarıyor. Pazar gecesi itibarıyla, bu hava olaylarının İstanbul'a da sıçrama riski bulunuyor. Kopan bazı kütlelerin akşam saatlerinde ya da gece boyunca İstanbul'a ulaşabileceği ifade ediliyor.


Geri Dön