13 / 05 / 2024

Uygun fiyatlı arsa ve tarla satışında rekor kırıldı! Ev alamayanlara yeni alternatif! 

Uygun fiyatlı arsa ve tarla satışında rekor kırıldı! Ev alamayanlara yeni alternatif! 

Yükselen konut fiyatları yatırımcıların alternatif gayrimenkul seçeneklerine yönelmesine neden oldu. Geçtiğimiz ay 153 bin 587 adet konut dışı gayrimenkul satıldı. İşte ayrıntılar...



İstanbul Gayrimenkul Değerleme (İGD) Yönetici Ortağı Dr. Ahmet Büyükduman, arsa ve tarlalara artan talep ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Dr. Ahmet Büyükduman, konuya ilişkin "Pandemi döneminde müstakil yaşama olan ilgilinin artması alım kararını etkiledi. Uzaktan çalışma pratiğinin yaygınlaşması nedeniyle Ege ve Akdeniz bölgelerine yönelim oldu. Konut fiyatlarındaki artışın konuta erişebilirliği sınırlaması nedeniyle de, yatırımcıların daha uygun fiyatlı arsa ve tarlaya yöneldi" açıklamasında bulundu. 

Büyükduman, arsa ya da tarla almak isteyenlere bazı tavsiyeler de verdi. 

Uygun fiyatlı arsa ve tarla satışında rekor kırıldı! Ev alamayanlara yeni alternatif! 

"Arsa ve tarla yatırımı yapacak olanlar öncelikle ulaşım akslarına yakın bölgeleri tercih etmeliler. Mutlaka arsayı görmeliler" ifadelerini kullanan Büyükduman, yüksek eğimli, yerleşime uygun olmayan araziler ile yerleşime açılamayacak tarımsal niteliği korunacak alanlar, sit alanları ile zeytinlik ve özel orman alanlarından da kaçınmak gerektiğine vurgu yaptı. 

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi çerçevesinde 81 ilde 1 milyon Arsa dar gelirli vatandaşlar için satışa sunuldu. 15 Kasım tarihinde başvuru süreci sona erdi ve 1 milyon 177 bin talep geldi. Altyapısı kamu tarafından hazırlanacak arsaların hem uygun fiyatlı olması hem de 10 sene faizsiz ödeme imkanı sunulması piyasayı da etkiledi. 

Uygun fiyatlı arsa ve tarla satışında rekor kırıldı! Ev alamayanlara yeni alternatif! 

Sektör temsilcileri arsa fiyatlarında yükselişin devam etmesine rağmen artış hızında düşüş olduğunu ifade etti. 

Uygun fiyatlı arsa almayı planlayanların kurada şansını denemek istemesi sebebiyle ekim ayı satışı Ağustos ve Eylül'ün bir miktar gerisinde gerçekleşti. 

2022'nin ilk 10 ayında da Konut dışı Gayrimenkul satışı, konut satışını geride bıraktı. TÜİK verilerine göre ocak-ekim döneminde yaklaşık 1 milyon 160 bin konut satışı gerçekleşti. İGD verilerine göre aynı dönemde konut dışı gayrimenkul satışı yaklaşık 1 milyon 392 bin olarak kaydedildi.

Sabit gelirli bir çalışan 100 metrekare bir eve nasıl sahip olabilir? İşte hesabı

Altında bu defa resmen 7 şiddetinde deprem! Bu rakamı görenin ağzı tam 1 karış açık kaldı! İşte 20 Kasım altın fiyatları

Akaryakıtta Kasım şoku! Benzin, motorin ve LPG'de indirim var mı? Opet, BP, PO, Total, Shell 20 Kasım 2022 fiyat listesi

 


Geri Dön