28 / 04 / 2024

Uzbekbuild-2019 Türk Yapı İnşaat Fuarı başladı!

Uzbekbuild-2019 Türk Yapı İnşaat Fuarı başladı!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı kapılarını açtı. Fuara inşaat ve inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren 40'tan fazla Türk şirketi katıldı.



Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen "Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı'na Türkiye'de inşaat sektöründe faaliyet gösteren 40'da fazla Türk şirketi katıldı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; "Uzbekbuild-2019" Türk Yapı İnşaat Fuarı'na Türk inşaat şirketlerinin yanı sıra Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er, Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Bahadır Orakov ve bazı Özbek milletvekilleri katıldı. Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Er, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün ülkelerin kalkınması için önemli katkı sağladığını belirterek Özbekistan'da inşaat sektörünün son dönemde hızla geliştiğini açıkladı. 

Er konuşmasında inşaat ve inşaat malzemeleri üretimi sektörlerinde büyük tecrübeye sahip olan Türkiye’nin, bu deneyimlerini inşaat alanında yeni ufuklar açan kardeş Özbekistan ile paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti. 

Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Genel Müdürü Utku Bengisu, fuarın açılışında bir konuşma yaptı.Bengisu şu ifadeleri kullandı: "Özbekistan’da ilk defa sadece Türk şirketlerinin katıldığı inşaat fuarı düzenlendiğini hatırlatarak, fuarın, Türk inşaat şirketlerinin Özbekistan'a ilgisi ve Türk şirketlerinin ülkede yapılan inşaat fuarlarına katılım isteğini bir kez daha gösterdi." Bengisu, Türkiye'nin, inşaat sektöründe dünyanın önemli ülkeleri arasında yer aldığını, Türkiye’de üretilen inşaat malzemelerinin dünyanın 209 ülkesinde kullanıldığını anlattı. 

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Er, Özbekistan İnşaat Bakan Yardımcısı Orakov ve Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Genel Müdürü Bengisu, fuarın açılışını yaptı.

Fuar, 5 Nisan'da sona erecek.


Geri Dön