Genel

Uzman isim açıkladı! İstanbul için deprem tarihi verildi! İşte detaylar!

Zemin mekaniği uzmanı Serhat Durmuş, Marmara’da beklenen deprem için bazı yorumlarda bulundu. İşte detaylar!İşte haberin detaylar…

Uzman isim Serhat Durmuş, ülkemizde meydana gelen depremlerden sonra büyük İstanbul depremi hakkında konuştu.

İşte haberin detaylar…

Zemin mekaniği uzmanı Serhat Durmuş Türkiye'de üst üste gelen depremler sonrası büyük İstanbul depremi hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz ay Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya neden olmuştu. Meydana gelen deprem Marmara'da beklenen 7.2, maksimum 7.6 büyüklüğünde bir depremi de akıllara getirdi ve vatandaşlar tarafından "İstanbul depremi yaklaşıyor mu, Büyük İstanbul depremi yakın mı? sorularının sorulmasına neden oldu.

3 YIL İÇİNDE BÜYÜK BİR DEPREM OLABİLİR!

Deprem ve zemin mekaniği alanında uzman isim Serhat Durmuş'tan büyük İstanbul depremi için çarpıcı açıklamalar geldi. Büyük Marmara depremi hakkında uyarılarda bulunan Serhat Durmuş, 3 sene içinde ciddi bir deprem beklediğini dile getirdi. 2019 yılında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremi işaret edip bu depremden sonra hareketlenme başladığını açıkladı.

İSTANBULDA YARIN DEPREM OLMA OLASILIĞI YÜZDE 70!

CNN Türk'te yer alan habere göre bu konu ile ilgili açıklama yapan deprem ve zemin mekaniği uzmanı Serhat Durmuş “Yarın deprem olma ihtimali İstanbul’da yüzde 70” dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

Deprem olmayan her sene, bu yüzde 2,5 oranında artmaya devam ediyor. Büyük İstanbul depremi artık çok daha yakın. Son olarak da  2019 yılının Eylül ayında 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu deprem sonucunda Orta Marmara Çukuru’nda kilitlenme zonu dediğimiz noktada hareketlenme oluştu. Jeofizikçilerin aslında endişe duydukları konu da bu.”

3 YIL İÇİNDE DEPREM BEKLENİYOR!

Büyük İstanbul depremi hakkında değerlendirmelerde bulunan Durmuş, “Benim öngörüm şu; önümüzdeki 3 sene içinde mutlaka önemli bir deprem bekliyorum. 7.2 ile 7.6 büyüklüğü arasında bir deprem bekliyorum. Bu aralığı verme sebebim de şu; Orta Marmara Çukuru’ndaki kilitlenme zonunda oluşabilecek olan depremin yaratabileceği enerji bu. Biz bunun üzerine çalışmalarımızı yapıyoruz” diye konuştu.

Memur ve emekli maaşlarında büyük artış! Ocak 2023 emekli zammı ne kadar? İşte yeni zamlar!

MHRS randevularında bir kez bile bunu yapan yandı! Hastane randevu sisteminde yeni dönem resmen başladı!