Ekonomi

Uzman isim nefesleri kesen haberi verdi! Emekli ikramiyeleri emeklileri bayram ettirecek!

Emeklilerin merakla beklediği emekli ikramiyelerine dair açıklamalar gelmeye başladı. İşte detaylar!Kurban ve Ramazan Bayramı'nda hesaplara geçen ikramiyelere zam yapılacağını duyan emekliler bayram etti

Milyonlarca emeklinin beklediği açıklamalar yavaş yavaş gelmeye başladı. Kurban ve Ramazan Bayramı'nda hesaplara geçen ikramiyelere zam yapılacağını duyan emekliler bayram etti.

İşte bu konuya dair merak edilenler…

Emekli bayram ikramiyeleri 2018 yılından bu yana ödenmektedir. Bu yılın emekli bayram ikramiyeleri için açıklamalar da bir bir geldi. 2018 yılında yılda iki kez ödenen bayram ikramiyelerinin tutarı 1000 TL olarak yatırılıyordu. Daha sonra ikramiyelerin 1.100 TL'ye yükseltilmesine karar verilirken seçim öncesinde bir müjde geldi.

SEÇİM ÖNCESİ EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ MÜJDESİ!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar çerçevesinde seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağı kesinleşmiş oldu. Seçim öncesindeki hazırlıklar hız kesmeden sürerken, bayram ikramiyeleri de en çok tartışılan konular arasına girdi. Partilerin seçim hazırlıkları hakkında merak uyandıran açıklamalarda bulunan Mehmet Çetingüleç Kısa Dalga’daki köşe yazısında merak edilenleri tek tek kaleme aldı. Kulislerde konuşulanları dile getiren Çetingüleç, ikramiye zamları hakkındaki detayları açıkladı.

Asgari ücretliye, memur ve emeklilere ek zam yapılacağını söyleyen Mehmet Çetingüleç, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimler öncesinde Ankara kulislerinde bir hayli hareketlilik olduğunu kaydetti. Bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağına dair de önemli bir açıklamada bulunan Çetingüleç, ikramiyeleri zam yapıldığını iddia etti.

İKRAMİYELERE ZAM YAPILDI MI? İKRAMİYELERE NE KADAR ZAM YAPILDI?

Milyonlarca emeklinin aklından geçirdiği tek soru bayram ikramiyelerine zam yapılacak mı? olurken konu hakkında kritik bir Çetingüleç’ten geldi. Kaleme aldığı yazısında bayram ikramiyelerinin 2.500 TL ile 3.000 TL arasında yer alabileceğini belirten Çetingüleç, şu ifadeleri kullandı;

"İktidar olası 14 Mayıs genel seçimlerine emekli ikramiyesini artırıp maaşlara ek zam yaparak gitmeyi planlıyor. Ankara'da konuşulan bilgiler hakkında da açıklamalarda Çetingüleç, hala ödenen 1100 TL'lik ikramiyelerin 2.500 TL ile 3500 TL arasında olabileceğini iddia etti. Çetingüleç, emekli ikramiyelerinin 3000 TL olması halinde de ikramiyelere yüzde 280 zam yapılmış olabileceğini dile getirdi.

Emek asgari ücretliye yüzde 10 zam uygulanacağını söyleyen Mehmet Çetingüleç, emeklilere de yüzde 10 ile yüzde 20 arasında ek zam yapılabileceğini öne sürdü.

Taksilerde bir çağ kapandı! Artık rezerve dönemi başlıyor!

Faizsiz kredi çekmek isteyenler için son uyarı! Sadece 5 gün kaldı! Ziraat Bankası imkanlarını seferber etti!