18 / 07 / 2024

Uzman isim uyardı! EYT emeklileri şokta! Maaşınızı çekemeyeceksiniz!

Uzman isim uyardı! EYT emeklileri şokta! Maaşınızı çekemeyeceksiniz!

Uzman isim milyonlarca EYT’li emekliyi uyardı. O işlemi yapmayan kişiler maaşlarını çekemeyecekler. İşte detaylar!




EYT’lileri uzman isim uyardı. Kimsenin dahi bilmediği EYT ayrıntısını  Ankara  Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Dr. Okan Güray Bülbül duyurdu. O işlemi yapmayan EYT'li emekliler banka hesabına bakınca düş kırıklığına uğramasın.

Çıkarılan EYT yasası milyonlarca vatandaşı 1 günde emekli yapmıştı. Prime takılmadan emekli olan EYT'li kişiler, ilk maaşlarını almaya başladı. EYT emekli maaşını alanlara kritik bir uyarı geldi. Bankadan maaş almak isteyen EYT'liler o işlemden bir haber. Banka işlemini yapmayan maaşını alamayacak.

EYT’lilerin yüreğini ağzına getiren o açıklamayı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi olan Dr. Okan Güray Bülbül yaptı. İşte o açıklama…

EYT'Lİ OLANLAR BU DETAYI BİLİYOR MU? HEMEN BAKIN!

EYT maaşı için bankada hesabı olan vatandaşlar için kritik bir uyarıda bulunan Uzman isim Bülbül, bankada hesabınız olsa dahi maaşınızın o bankaya yatmayacağını açıkladı. Dr. Okan Güray Bülbül, aynı bankadan maaşını almak isteyenlerin tüm ödemelerini yapmaları için aynı hesaba bağlamaları gerektiğini bildirdi.

MAAŞINI BANKA HESABINA BAĞLAMAYANLAR AMAN DİKKAT!

Maaşını aynı hesaba çekenler ATM'lerden maaşlarını çekebilecekler. Bu ayrıntıyı bilmeyen EYT'li emekliler ise maaşlarının PTT'den alacak. Emeklilik ödemelerini aynı bankadan almaya devam etmeyi seçerler ise, sonraki tüm ödemelerini bir ATM'den çekebilecekler.

EYT PRİM DESTEĞİ!

EYT'li vatandaşlar için prim katkısı başlatıldı ve ifade edilen duyuruda, EYT'li olup çalışan vatandaşlara yönelik prim teşvikine ait 5 maddede ayrıntılar paylaşıldı. Teşvik ödemelerine dair değiştirilmiş olan bir açıklama;

EYT'lilerin istihdamda kalmasını teşvik etmek sebebiyle çalışanı ilk defa emekli maaşı bağlanması ve işverenin zamanı geçmiş sigorta primi borcu olmaması şarttır. Ayrıca, başka bir işletmesinden SGK'ya prim borcu bulunan bir işveren, borçsuz işletmesi için prim katkısından faydalanamayacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön