13 / 05 / 2024

Uzman isimden altın ve dolar için yaz uyarısı! Moraller bozulacak...

Uzman isimden altın ve dolar için yaz uyarısı! Moraller bozulacak...

Altın ve dolar fiyatlarındaki beklenti düştü. Küresel piyasalarda savaşın fiyatlamalar üzerinde etkisi devam ederken Altın ve Para piyasaları uzman İslam Memiş'ten ''yaz'' uyarısı geldi...



YATIRIMCILAR DİKKATLİ OLMALI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Yeni bir dünya sistemi var. Bu gerilim kontrollü bir şekilde devam edecek. Vatandaşlarımızın bunu kabul etmesi gerekiyor. Ateşkes kararı çıkacağını sanmıyorum. Ciddi bir resesyon bağlantısının olduğu da unutulmamalıdır. Borçlu vatandaşlar bu kısa vadeli çekilmeleri bir fırsat olarak görmeli ve ihtiyacı olanı almalı. Jeopolitik riskleri geride bıraksa da enflasyon var. Enflasyon riski devam edecek. Kısa süreli bir rahatlamanın geçici olduğu unutulmamalıdır” dedi.

Uzman isimden altın ve dolar için yaz uyarısı! Moraller bozulacak...

Altın alımları için fırsat olabilecek seviyeleri belirten İslam Memiş, “Ayda 900 liranın üzerinde gram altın almayın dedim. Korku ve panik yok, daha düşük seviyelerde alım fırsatınız olabilir dedik. Bu fiyatlar normal. Manipülasyon piyasası var. Ya sertçe düşürürler ya da çekerler. 900 lira altını alım fırsatı olarak görüyorum. 850 ila 900 gram altın için” dedi.

DOLAR KURUNA DİKKAT

"Dolar kurundaki geri çekilmeler de 14.80 altı kademeli alım için fırsat” diyen İslam Memiş, “Bunlar değerlendirilmeli. Yaz aylarında dolar, altın, gümüşte yeni zirveler görmemiz mümkün. Enflasyon var, dünya ekonomileri daralıyor. Yaz ayları daha fazla moralleri bozacak dönemler olabilir” dedi.

Altının onsu 15 dolar, gram altın 7 lira değer kaybetti! Altın fiyatları bugün kaç lira?

Altın fiyatlarında son durum: Gram altın, çeyrek altın ve tam altın bugün kaç lira oldu?

Altın fiyatları yön değiştirdi! Gram altın bugün 8 lira yükseldi! 30 Mart 2022 altın fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön