29 / 04 / 2024

Uzmanı açıkladı: Bunu yapmasalar dolar 40 lirayı geçmişti

Uzmanı açıkladı: Bunu yapmasalar dolar 40 lirayı geçmişti

Seçime sayılı günler kala döviz kurlarındaki yükseliş sürerken, dolar yeni zirvesini gördü. Ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy, dolar kurunun baskılandığını söyleyerek, doları rayında tutmanın bir maliyeti olduğunu belirtti.



Yaklaşan seçimler ve enflasyondaki belirsizlik vatandaşın dolar ve altına olan talebini artırıyor.  Dolar kuru bu sabah rekor tazeledi. Kur, açılış sonrasında 32,33 TL'ye kadar çıkarak piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.  Dolar 15 Mart'ta sığ piyasada 32,78 TL'yi test etti. Öte yandan Merkez Bankası 2024 Mart ayı anket sonuçlarına göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi, 40,02’den 40,53 TL’ye çıktı.

Piyasada doların yükselişi sürerken, ekonomist Prof. Dr. Veysel Ulusoy’dan çarpıcı bir değerlendirme geldi. Prof. Dr. Ulusoy, https://twitter.com/ekonomikanaliz X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası’nın son bir haftada yaptığı dolar satışına dikkat çekerek: “Bir hafta içinde 10 milyar dolardan fazla satış yapılmış merkezin rezervlerinden... Yoksa dolar 40 lirayı geçmişti, değil mi? Sonuç: Doları rayında tutmanın alternatif maliyeti geleceği satmaktır” dedi.

NEREYE KADAR SATACAKLAR!

 

 


Geri Dön