Arsa ve Arazi

Uzmanından arazi almak isteyenlere ters köşe tavsiye: Resmi yolu olmayan arazileri alın!

Arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışları adeta rekor kırarken, uzmanından da arazi almak isteyenlere ters köşe bir tavsiye geldi. İşte o tavsiye...

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan konut satış rakamlarına göre, konut satışları bu ay yüzde 5,2 azaldı. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre 2024 Haziran'da sadece 79 bin 313 konut satıldı.

Konut sahibi olmak her geçen gün daha da zorlaşırken, tek tek açıklanan istatistikler de arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarında rekor kırıldığını ortaya çıkardı. 

Yeni bir arsa ya da arazi yatırımı yapmak isteyenlere verdiği tavsiyelerle dikkat çeken Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/arifgudulcom üzerinden "arazi almak isteyenlere ters köşe bir tavsiye verdi.

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül paylaşımında  "Resmi yolu olmayan arazileri satın alın" ifadelerini kullandı.

Arif Güdül'ün paylaşımı şu şekilde:


Resmi Yolu Olmayan Arazileri Satın Alın

Yatırım süreniz +3 yıl ve üzerindeyse
 
Arazi toplulaştırması yapılacak iller arasında Konya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Antalya, Samsun, Mersin ve İzmir gibi tarım potansiyeli yüksek iller bulunmaktadır. Bu illerde kadastro yolu olmayan arazileri daha uygun fiyata satın alabilirsiniz. Kadastro yolu olan araziler genellikle daha yüksek fiyatlarla satılırken, yol olmayan araziler pazarlık için iyi bir fırsat sunar.

Kadastro yolu olmayan arazileri satın alırken, bu durumu pazarlık için kullanabilirsiniz. Yolun olmaması, fiyatı düşürmek için güçlü bir gerekçe olabilir. Ancak, bu arazilerde toplulaştırma yapıldıktan sonra, tüm tarım arazilerinin kadastro yolu, resmi yolu olacak ve her yer elektrik ve suya sahip olacaktır. Bu nedenle, toplulaştırma öncesi kadastro yolu olmayan arazileri daha uygun fiyata satın alabilirsiniz.

Toplulaştırma sonrasında bu arazilerin değeri artacak ve kadastro yolu, elektrik ve su altyapısı ile daha cazip hale gelecektir. Bu strateji ile hem daha uygun fiyata arazi satın alabilir hem de toplulaştırma sonrası değer artışından faydalanabilirsiniz. Bu nedenle, kadastro yolu olmayan arazileri almak için pazarlık yaparken bu durumu dikkate alarak daha düşük fiyatlar talep edebilirsiniz. Unutmayın ki, bu bölgelerde toplulaştırma sonrasında altyapı imkanları gelişecektir ve bu da arazinizin değerini artıracaktır.

Aldığı evini 3 yılda satandan 2 kat, 5 yılda satandan 1 kat fazla vergi alınacak! Boş evlere ek emlak vergisi gelecek!

Muhtaç aylığı 5 bin 683 TL'ye yükseltildi! Muhtaç aylığı için nasıl, nereden başvurulur?

Konut yatırımında yeni ödeme aracı kripto para oldu!