09 / 05 / 2024

Uzmanlar uyardı! Sosyal konut rant projesine dönüşmesin

Uzmanlar uyardı! Sosyal konut rant projesine dönüşmesin

7,5 milyon kişinin başvurduğu sosyal konutta hak sahiplerine satış, devir, ipotek gibi olanaklarda kısıtlama getirilmesi gerektiğini belirten sektör yetkilileri ranta geçit verilmemesi gerektiğini vurguladı



Sosyal konut projesinde borcunu kapatanın devir hakkının projenin özüne aykırı olduğunu belirten İstanbul Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ Kurucu ve Yönetici Ortağı Ahmet Büyükduman da, hak sahiplerinin devir hakkıyla İstanbul'da 18 bin İstanbul dışı 16 bin olan gelir düzeyinin çok üstünde kuyumcu, taksi plakası sahibi gibi farklı gelir düzeyinde kişileri sisteme sokabileceğine işaret etti. Sisteme başvuranların bazılarının eş-dost, akraba adına başvuru yaptırdığını da belirten Büyükduman, konut çıkınca taksitleri ödeyecek kişinin başka hak sahibinin başka kişiler olacağını belirtti. Büyükduman, "Gayrimenkul borcu 500 bin lira, piyasası 1,5 milyon lira olacak. O zaman 500 bin borcunu kapatıp sonrada 1,5 milyondan satacak. Burada doğru olan, eğer kişi 5 yıl içinde satmak isterse kişi yine benzer sosyal kategoriye giren birine devretme zorunluluğu getirilmeli" şeklinde konuştu.

 

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde 360 ay taksit ve peşinatsız ödeme fırsatı geliyor mu? Kanun teklifi resmen verildi!

TOKİ 2022 sosyal konut başvuruları 7,5 milyonu geçti!

TOKİ Başkanı Bulut canlı yayında açıkladı: 4 milyon kişinin şartları uyuyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön