11 / 05 / 2024

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Borsa İstanbul açılmadan önce önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar, piyasaların sakin bir ortamda açılması için önemli uyarılarda bulundular. İşte o öneriler...



Piyasa uzmanlarından Borsa İstanbul önerileri:

Borsa 5 gün daha kapalı kalsın

Yatırımcıların paniğe sevk edilmeden gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar piyasanın 5 gün daha açılmamasını istiyor.

Piyasa uzmanlarından önemli uyarı! Tedbir alınmadan Borsa İstanbul açılmasın!

Bölgedeki yatırımcıların zararları karşılansın

Depremzede yatırımcıların temerrüde düşen ve kapatamadıkları işlemleri için özel bir çalışma yapılması talep edilirken depremden etkilenen yatırımcılar aracı kurumlardan kredi ve temerrüt faizlerinin silmesini bekliyor.

Pazartesi-salı günleri yapılan işlemler iptal edilsin

Depremin ilk iki günü yapılan işlemlerin iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor. Uzmanlar iptal kararı çıkması halinde oluşacak kayıpların telafisi için yeni bir çalışma yapılabileceğini ifade ediyor.

Şirketlerin hisse geri alımı teşvik edilmeli

Piyasa uzmanları piyasalarda güvenin oluşması için Varlık Fonu şirketleri öncülüğünde yapılacak hisse geri alımlarının bu güveni verebileceği görüşünde.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön