27 / 04 / 2024

Vahdettin Ertaş: Yılbaşına kadar 25 şirketin halka arzı gerçekleşecek!

Vahdettin Ertaş: Yılbaşına kadar 25 şirketin halka arzı gerçekleşecek!

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013 toplantısı' nda konuşan Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) Başkanı Vahdettin Ertaş, yılbaşına kadar 25 şirketin halka arzının gerçekleşeceğini söyledi...



Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, yılbaşına kadar 25 şirketin halka arzının gerçekleşeceğini söyledi. 


Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin (TÜYİD) düzenlediği "TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013" toplantısında konuşan Ertaş, Yeni SPK Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra, 6o'ın üzerinde ikincil düzenleme planladıklarını, bunlardan yaklaşık 35'inin çalışmasının tamamlandığını, kalanların da yılsonuna kadar biteceğini ifade etti. Ertaş, yaptıkları düzenlemelerin küresel piyasalardaki tüm olumsuzluklara rağmen kısa sürede sonuç verdiğini ifade ederek, şunları kaydetti: "Bireysel Emeklilik Fonları mevzuatını yeniledik. Kamunun Maliye Bakanı Mehmet Şimşek (sağ 2), Borsa Başkanı İbrahim Turhan (sağda), SPK Başkanı Dr. 

Vahdettin Ertaş (sol 2) ve TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Orkun Kaya (solda) Türkiye Yatırımcı İlişkileri Derneği'nin "TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2013"ün zirve yemeğine katıldı. 


2013 yılında sisteme yeni katılanların sayısı 827 bin 532 kişi artarak 3 milyon 955 bin 662'ye ulaştı. 2012 yılında 20 milyar lira olan emeklilik fonları toplam büyüklüğü ise 26 milyar liraya ulaştı. Ülkemizin bankacılık sektörü dışındaki en büyük ikincil halka arzı (Emlak GYO) bu ay yapıldı ve tek bir işlemde 3.2 milyarlık bir kaynak sağlandı. 2013 yılı içerisinde 16 adet şirket halka açıldı ve iki tane süreci devam eden şirketle yılbaşına kadar tahmin ediyorum 25 şirket halka arzını gerçekleştirmiş olacak. İkincil halka arzlarla birlikte şirketlerimize yaklaşık 10 milyar liralık bir kaynak sağlanmış olacak." Güneş yatırımları patlar Zirve'nin akşam programına katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yenilenebilir enerjinin toplam üretimin yüzde 37'si olduğunu belirterek güneş enerjisinde kilovvat saat maliyetinin şu anda 10 cent'in altına düştüğünü, yatırımlarda patlama yaşanabileceğini söyledi BİST, 2016'da halka açılıyor BORSA İstanbul Başkanı İbrahim Turhan ise, Borsa İstanbul olarak yatırımcı ilişkilerine başladıklarını ifade ederek, 2016 yılı itibariyle Borsa'nın halka arzının yapılacağını ve stratejik vizyonlarını belirlediklerini söyledi. 


Taraf Gazetesi 


Geri Dön