01 / 05 / 2024

Davut Doğan: Mobilyada indirimli fiyatlar yılbaşına kadar devam ediyor!

Davut Doğan: Mobilyada indirimli fiyatlar yılbaşına kadar devam ediyor!

Mobilyada indirimli fiyatlar yılbaşına kadar devam ediyor. TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan: 'Bu yıl mobilya sektöründe zam yapamadık. Hep kampanya ile indirime gitmek zorunda kaldık' dedi...



TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan, mobilya sektöründe bu yıl zam yapamadıklarını, aksine kampanyalarla indirime gittiklerini belirterek, "Ancak önümüzdeki yılbaşından itibaren zamlar kaçınılmaz hale gelecek. Önümüzdeki 3-4 aylık dönem mobilya alacaklar için önemli" dedi.


Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupadaki krizin yansımaları ve bölgede yaşanan belirsizlik nedeniyle sektörün yurt içi pazarda daralma yaşadığını, bu nedenle 2013 yılında kampanyalar yaparak indirimlere gittiklerini söyledi.


Ev alanlar ve evini yenilemek isteyenler için mobilya almanın tam zamanı olduğunu vurgulayan Doğan, "Bu yıl mobilya sektöründe zam yapamadık. Hep kampanya ile indirime gitmek zorunda kaldık. Tüketiciye ciddi imkanlar sunduk.  Hammadde yapan firmalar da biz de zam yapamadık. Ama önümüzdeki yılbaşından itibaren zamlar kaçınılmaz hale gelecek. Önümüzdeki 3-4 aylık dönem mobilya alacaklar için önemli” diye konuştu.



- Yılda 1 milyon müşteri


Mobilya satışını doğrudan etkileyen sektörlerin başında inşaatın geldiğini anlatan Doğan, "Türkiye’de yılda 800 bin konutun yapıldığını söyleyebiliriz. Evini yenileyenlerin dışında mobilyalarını da yenileyenler var. Bu da yılda 1 milyon civarında müşteri anlamına geliyor. Yani sektörde 10 milyar dolarlık bir pay var. İnşaat sektörünün durması mobilya sektörü ile doğru orantılı olduğu için bizi etkiliyor" ifadelerini kullandı.


Türkiye’de her yıl ortalama 650 bin evliliğe karşın yılda 100 bine yakın da boşanma olduğunu ifade eden Doğan, dolayısıyla boşanların da evlenenlerin de yeni ev açtıklarını ve bir kısmı eşyalarını yenilediği için sektöre yansıdığını kaydetti.


Türkiye'de eskiye oranla mobilyaların daha sık yenilendiğini belirten Doğan, şöyle konuştu:


“Eskiden mobilya alındığında 'bir kez alınır' diye düşünülüyordu ve ömürboyu kullanılıyordu. Şimdi mobilya Avrupa’da 5 yılda bir değişirken, bu oran Türkiye’de 8 yıla düştü. İnsanların yaşam seviyeleri yükseldikçe bu süre Avrupa’daki gibi kısalacak. Bir de insanlar artık eskiye oranla evini daha sık değiştirmek istiyor, mobilyada da yeni modalara geçmek istiyor. Mobilyada modanın çeşitlenmesi tüketimi de artırıyor."


AA


Geri Dön