28 / 04 / 2024

Vakıf Katılım'dan 525 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım'dan 525 milyon liralık kira sertifikası ihracı!

Vakıf Katılım, iştiraki Vakıf Varlık Kiralama AŞ. aracılığı ile 525 milyon liralık, 48 gün vadeli, nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle kira sertifikası ihracı yaptı...



Vakıf Katılım, iştiraki olan Vakıf Varlık Kiralama AŞ. aracılığıyla 525 milyon liralık, 48 gün vadeli, nitelikli yatırımcıya satış yöntemiyle kira sertifikası ihracını yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım olarak, temel misyonlarının sektördeki mevcut pastadan pay alarak büyümek olmadığını, sektörü ve dolayısıyla Türk ekonomisini daha da büyütmek olarak gördüklerini ifade etti. 

Göktaş, "Hem yurt içinden hem yurt dışından daha fazla yatırımcıya ulaşarak onları katılım bankacılığı sistemimize dahil etmek, fonlama kaynaklarımızı çeşitlendirmek ve topladığımız fonları daha fazla kişiye ulaştırmak için büyük bir gayretle çalışmalarımıza yön veriyoruz. Bu misyon doğrultusunda 19 Eylül'de gerçekleşen ihracımızla birlikte 2019 yılındaki 24 tertip ihracımızla nitelikli yatırımcılarımızdan toplamda yaklaşık 5,6 milyar TL'lik fon sağladık ve şu anda tedavülde yaklaşık 2 milyar TL’lik kira sertifikamız bulunuyor." diye konuştu. 

Vakıf Katılım olarak son 2 yıl içerisinde 62 tertip halinde yaklaşık 12,5 milyar liralık kira sertifikası ihracını başarıyla tamamladıklarını söyleyen Göktaş, 2017 yılı ikinci yarısında başladıkları kira sertifikası ihraçları sayesinde yaklaşık son 2 yıl içerisinde Vakıf Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden gerçekleştirdikleri 55 ihraç neticesinde yaklaşık 11,6 milyar TL'lik bir rakama ulaştıklarını belirtti.

Göktaş, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı; "Bir yandan Bankamız fonlama kaynaklarını çeşitlendirirken diğer yandan Katılım Varlık Kiralama iştirakimiz üzerinden yaptığımız 7 ihraç neticesinde sağlanan yaklaşık 903 milyon TL’lik fonlama ile özel sektör şirketlerinin katılım bankacılığı sermaye piyasası araçlarını kullanmalarına aracılık ettik. Ayrıca, 2019 yılı içerisinde planlanan ilk özel sektör yurt dışı sukuk ihracımızı gerçekleştirebilmek için 250 milyon USD tutarında SPK ihraç tavanı onayı temin ettik. Gelecek dönemde belli başlı pek çok sektörlerde planlamakta olduğumuz yeni kira sertifikası ihraçlarımız ile yolumuza devam ederek katılım bankacılığı prensiplerine uygun sermaye piyasası ürünleri vasıtasıyla nitelikli firmalarımızın fonlama kaynaklarını zenginleştirmeyi ve tüm gücümüzle Türkiye’miz ekonomisine destek olmayı sürdüreceğiz."
 


Geri Dön