Ekonomi

Vakıfbank, Halkbank, Ziraat vermiyor! Emekli promosyonu hiç değil! Ama aileler kesin almalı

Vatandaşların emekli promosyon yardımlarına kilitlendiği sırada devlet yardımlarıyla ilgili de önemli gelişmeler yaşanıyor. PTT üzerinden verilen devlet yardımlarının vatandaşlar tarafından alınması gerektiğinin altı çizildi. Yine devlet tarafından çocuklu ailelere gerçekleştirilen bir yardımın detayları paylaşıldı

Emekli promosyonlarıyla ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ederken, diğer yandan da devlet tarafından dar gelirli ailelere yönelik yardımlar yapılıyor. Yine devlet tarafından çocuklu ailelere gerçekleştirilen bir yardımın detayları paylaşıldı. 
 

DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK 

İhtiyaç sahibi ailelere Aile Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemeleri hakkında araştırmalar devam ettiği belirtilerek pek çok farklı destek ödemesi yer alırken çocuk sahibi aileler içinde ödeme yapıldığı aktarıldı. Para yardımı için başvuru yapmak isteyen aileler E-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilecekleri belirtilerek belirlenen şartlar kapsamında uygun bulunan ailelere ödeme yapıldığı ifade edildi. Ayrıca bu ödemelerin PTT üzerinden alınacağı paylaşıldı. 
 

BAŞVURULAR E DEVLET ÜZERİNDEN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapmış olduğu destek ödemeleri kapsamında dar gelirli ailelere para yardımı yapıldığı belirtilerek çocuklarının okul masraflarını kolaylıkla karşılayabilmeleri için yapılan bu ödemeye başvurular E-Devlet üzerinden yapıldığı vurgulandı.
 

BİN 300 TL PARA VERİLİYOR

Dar gelirli aileler için pek çok yardım yer alırken okulların açılması ile birlikte kırtasiye yardımı da yapılmaya başladığı belirtilerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı kırtasiye yardımı için ailelere 1300 TL ödeme yapıldığı aktarıldı. Bunun yanı sıra başvuru yapan ailelerin şartlara haiz olmaları durumunda para alabilecekleri aktarıldı. Para ödemesi hakkı alan vatandaşlar başvuru sırasında verdikleri IBAN numaraları üstünden banka hesaplarından para alacağı veya PTT’den alınacağı vurgulandı.
Kırtasiye yardımın için başvuruların nereden yapıldığı en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Başvuruda bulunacak olan aileler başvuruları E-devlet sistemi üzerinden yapmaktadır.

BU BELGELERİ MUTLAKA TEMİN EDİN

Konu ile ilgili olarak başvuru belgeleri ise şöyle ifade edildi:

Çocuğa ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

Öğrenci velisine ait T.C. Kimlik veya Nüfus Cüzdanı

Çocuğun halen daha öğrenci olduğunu gösteren okuldan alınacak öğrenci belgesi

Veli için gelir belgesi ya da işsiz olduğuna dair SGK’dan alınan belge

Ailenin ikametgah adresi ve aile bireylerine ait nüfus kayıt örneği

Aile eğer kirada ise kira sözleşmesi

Evin mülkiyeti aileden birininse tapu fotokopisi

Öğrenci velisi için İŞKUR kayıt belgesi

Muhtarlıktan alınan fakirlik belgesi