01 / 05 / 2024

Validebağ Korusu'ndaki çalışmalara Altunizade Mahallesi sakinleri tepkili!

Validebağ Korusu'ndaki çalışmalara Altunizade Mahallesi sakinleri tepkili!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Validebağ Korusu'nda çalışmalar başladı. Otopark alanı olarak belirlenen arazi beton dökümüne hazır hale getirildi. Altunizade Mahallesi sakinleri doğal sit alanında yapılan çalışmalara tepki gösterdi...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Validebağ Korusu'nda çalışmalar başladı. Otopark alanı olarak belirlenen arazi beton dökümüne hazır hale getirildi. Validebağ Öğretmenevi çevresinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın İl Özel İdarisi ile sürdürdüğü çevre düzenlemesi faaliyetlerine Altunizade Mahallesi sakinleri tepkili.


Validebağ Gönüllü'lerinin açıklaması;


  Validebağ Öğretmenevi çevresinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın İl Özel İdarisi ile sürdürdüğü çevre düzenlemesi faaliyetleri bu hafta itibarıyla, Validebağ Korusu'na geriye dönülmez zararlar verecek bir inşaat faaliyeti halini almıştır. 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü, kanal açma çalışmasında pek çok ağacın köküne zarar verecek şekilde kepçe kullanıldığı tarafımızdan farkedilmiş ve kepçenin çalışması derhal durdurulmuştur. Otopark alanı olarak belirlenen yaklaşık 3,5 dönümlük bir bölümde beton dökmek aşamasına gelinmiş ve bu doğrultuda Koru'nun doğal arazisine mıcır dökülmüş, hasır demirleri serilmiş ve alan beton dökümüne hazır hale getirilmiştir.

         Biz mahalle sakinleri Validebağ Korusu'nda geriye dönülmez hasarlar oluşturacak, doğal ve tarihî doku bütünlüğünü mutlak olarak bozacak, ileride Koru'nun 1. Derece Doğal SİT statüsünü görmezden gelerek yapılabilecek imar faaliyetlerine kapı aralayacak böyle bir inşaata kesin ve net olarak karşıyız ve Validebağ Korusu'na beton dökülmesine izin vermeyeceğiz.


Geri Dön