28 / 04 / 2024

Van Gürpınar'ın çehresi değişti!

Van Gürpınar'ın çehresi değişti!

Van'ın Gürpınar ilçesinde hayata geçirilen yatırımlar bölgeyi modern bir görünüme kavuşturdu. Gürpınar'a kazandırılan yatırımlar vatandaşların takdirini topladı.



Van Gürpınar Belediyesi tarafından hayata geçirilen yatırımlar, ilçeyi modern görünüme kavuşturdu. Bölgede yapılan projeler ve hizmetler vatandaşın yüzünü güldürdü. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirmenin ardından hizmet atağı başlatan belediye, kısa sürede ilçenin çehresini değiştirdi. Kısa sürede modern bir alana dönüştürülen kent meydanı ve Cumhuriyet Caddesi halkın hizmetine açıldı.

Kent esteteğini bozan metruk yapılar yeniden inşa edildi. Modern dükkanlarla farklı bir görünüme kavuşan Gürpınar'ın kent meydanı yeniden tasarlandı. Yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip kent meydanı, konser, tören ve açık hava gösterilerine uygun biçimde tasarlandı.

"Kimliği olan bir kent" sloganıyla yola çıkan Gürpınar Belediyesi tarafından Cumhuriyet Caddesi de yenilendi. Bu kapsamda, vtandaşların alışveriş yaparken dinlenebilecekleri oturma alanları ve gölgeliklerin yapıldığı cadde de ayrıca AB standartlarına uygun bisiklet yolu da açıldı.

Gürpınar'ın artık gelip görülmesi gereken bir yer olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mehmet Nuri Balıkçı, "Kent meydanı eskiden harabe bir yerdi. İhtiyacımız olan bu meydan da çiçekler ekiliyor, ağaçlandırma yapılıyor. Artık Gürpınar Gürpınar oldu. Bundan sonra daha da güzel olacak. Eskiden ilçede bir ağaç bile yoktu. Şimdi ağaçlar, ışıklar, lambalar var, güzel dükkanlar yapıldı. Esnaf memnun. Eskiye göre kat kat daha güzel oldu" açıklamasında bulundu.


Geri Dön