05 / 05 / 2024

Vanlı müteahhidin mallarına tedbir konuldu!

Vanlı müteahhidin mallarına tedbir konuldu!

Erciş'te 54 kişiye mezar olan 6 katlı Sevgi Apartmanı'nın müteahhidi Salih Ölmez'in mallarına, hakkında tazminat davası açan ailelerin başvurusu üzerine tedbir konuldu



Van'daki ilk depremde Erciş'te yıkılan ve 54 kişiye mezar olan Sevgi Apartmanı'nın müteahhidi Salih Ölmez'in taşınır-taşınmaz tüm mal varlığına tedbir konuldu. Karar, yakınlarını kaybederek tazminat davası açan ailelerin başvurusu üzerine alındı. 23 Ekim'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan 6 katlı apartmanda ölenlerin yakınları, müteahhit Ölmez hakkında suç duyurusunda bulundu. Erciş Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturması sürerken aileler de toplam 890 bin TL'lik tazminat talebiyle dava açtı. 8 kurbanın yakınlarının avukatı Mustafa Aladağ, müteahhitin mal varlıklarına tedbir konulması için mahkemeye başvuru yaptı. Başvurunun yapıldığı Erciş Asliye Hukuk Mahkemesi de isteği yerinde bularak bu yönde karar verdi. Karar, dün Salih Ölmez'e de tebliğ edildi.

TAZMİNATI SAĞLAMA ALMAK İÇİN
Avukat Mustafa Aladağ, "Tazminatı bir anlamda garanti altına almak amacıyla Erciş Asliye Hukuk Mahkemesi'ne geçen hafta başvurduk. Mahkeme yerinde gördü. Ölmez, dava sürerken hiçbir şeyini satamayacak" dedi. Ölmez'in, Çelebibağı beldesinde dev kum tesisi, Erciş'te inşaat malzemeleri satışı yapan iş yeri ile depoları, ilçede yaptığı 20'ye yakın apartmanda çok sayıda daire ve dükkn, Ankara'da lüks konutlar, lüks araçlar ile Erciş ve Edremit'te yüzlerce dönüm arazisi bulunduğu belirtildi. Mahkemenin, mal varlığıyla ilgili olarak verdiği ihtiyati tedbir kararı ile ilgili olarak SABAH'a konuşan Salih Ölmez şunları söyledi: "Hep söylüyorum... Sevgi Apartmanı'nda benim bir dairem vardı. 15 ortaklı bir apartman orası. 15 kişinin o binada ne hakkı varsa benim de o kadardır. Müteahhitlik yapmadım. 15 kişi ne kadar suçluysa, ben de o kadar suçluyum. Neredeyse Erciş'in sahibi yaptılar beni. Tapu Müdürlüğü'nde her şey açık ve net ortada. Bu davada tabii ki biz de delillerimizi sunacağız. Çok rahatım. Arabam da, villam da, mal varlığımın hepsi yerinde. Adıma kayıtlı 18 daire var. Onları devredecek halim de yok. Hukuka güveniyorum. Kusurum varsa da hesap vermeye hazırım. Ben müteahhitlik yapmadım." Ölmez'in avukatı Dilaver Sabak da henüz kendilerine tebligat yapılmadığını belirterek "Tedbirin kaldırılması için itirazda bulunacağız" dedi.

TRİPLEKS VİLLA BAHÇESİNE ÇADIR
Ailesi ile birlikte, 3 katlı tripleks villasında yaşayan Salih Ölmez, evinin bahçesine Kızılay'dan aldığı iki çadırı evinin bahçesine kondurmuştu. Evi hasar görmemesine rağmen korktukları için çadırda yaşadığını söyleyen Ölmez, evinin bahçesinde ağırladığı gazetecilere adını Ercan Ölmez olarak verip, "Binaların 6-7 katlı olmasına belediye encümeni izin veriyor. Biz de herkes nasıl izin aldıysa öyle izin alıp yüksek katlı bina yaptık. Binalarımızda çatlaklar var. Malzemeler de kötü. Kullanılan çimento kumu, avucunuzun içinde eziliyor" demişti.
Sabah


Geri Dön