06 / 05 / 2024

Varyap Meridian otoparkta standartları yükseltiyor

Varyap Meridian otoparkta standartları yükseltiyor

Varyap Meridian otoparkları ile otopark mimarisinde yeni bir trende öncülük ederek hem enerji tasarrufu, hem de konforu bir arada sunuyor



2.30 - 2.70m kat yüksekliği ile  standart otoparklara göre daha geniş ve yüksek olan Varyap Meridian otoparkları, kat yükseğiyle araç sahiplerine kullanım kolaylığı sağlıyor.

Günümüzde önemli bir hale gelen otopark mimarisi, Varyap Meridian ile standartların ötesine taşınıyor. Varyap Meridian, standart otoparklara göre daha geniş, yüksek ve aydınlatmadan havalandırma sistemlerine kadar son teknolojinin kullanıldığı kapalı otoparkları ile Türkiye´de otopark mimarisine de öncülük ediyor. 2.00m - 2.20m arasında olan standart otoparklara göre daha geniş ve yüksek olan Varyap Meridian otoparkları, 2.30 - 2.70m olan kat yüksekliği, geniş manevra alanları ve park alanına ring sistemle direkt ulaşım sağlayan yapısı ile araç sahiplerine kullanım kolaylığı sağlıyor.

Aydınlatmadan havalandırmaya rampalardan drenaj ve yangın sistemlerine kadar tüm detayların araç sahiplerinin konforu ve güvenliği göz önüne alınarak tasarlanan Varyap Meridian otoparkı, mimarisi  ile enerji tasarrufu sağlıyor, düşük maliyeti ise aidatlara yansıyor.

Doğrudan blok asansörleriyle bağlantılı her daire için, daire büyüklüğüne göre 1 ya da 2 araçlık otoparkın bulunduğu Varyap Meridian´da, otoparklar toplam 132 bin metrekarenin üzerinde ve 2.709 araçlık alana sahip. Otoparklarda her daire sahibine ait değişmeyen özel otopark alanlarının yanı sıra özel bisiklet yerleri ve her parsele ait araç yıkama alanları da bulunuyor.

Tüm otoparkların kapalı olarak tasarlandığı projede, site içinde açık otoparkın bulunmaması, site içi sirkülasyonun daha rahat sürdürülebilmesine ve site sakinlerinin binlerce metrekarelik yeşil alanı diledikleri gibi kullanmasına imkan sağlıyor. Bu yapısı ile kapalı otoparklarda, araçlardan kaynaklı görsel ve çevresel olumsuz etkilerin ortadan kalkması hedefleniyor.

Ring sistemle park alanına direkt ulaşım
Varyap Meridian´da, otopark içinde bulunan ring sistemle otoparka giriş yapan konut sahibi, kat kat otoparkı gezmeden direkt kendi katına geçiş yapabilecek. Çekirdek sirkülasyon alanının binanın tam ortasında bulunması, konut sahiplerine ulaşım rahatlığı sağlayacak. Standartlara göre rampaların genişliği maksimum uzunlukta ve çift yönde 7 metre olan otoparkta, araç sahiplerine kolaylık sağlamak için manevra alanları geniş olarak tasarlandı. Otoparkta engelliler için yer alan park alanları ise giriş ve çıkış asansörlerinin bulunduğu en yakın yerlerde ayrılırken, kullanım rahatlığı sağlaması için park alanlarının genişliği maksimum ölçüde 4.80 metre olarak tutulacak.

Jet fan sistemi ile otoparklarda temiz hava dolaşımı
Varyap Meridian´da kapalı otopark havalandırma sistemi olarak jet fan sistemlerinin yer alması, günlük kullanım sırasında otoparkın içinde temiz hava dolaşımında önemli ölçüde artış sağlayacak ve otoparkın çeşitli noktalarında zehirli egzozlar ve kötü kokuların birikmesini önleyecek.

Aydınlatma ile gelen tasarruf
Varyap Meridian otoparkının aydınlatmasında kullanılan hareket sensorlu lambalar her zaman yüzde 10 verimle yanar halde olacak ancak hareket algılandığında yüzde 100 verimle çalışmaya başlayacak. Böylece hem araç sahipleri için gece-gündüz farkı sıfıra indirgenecek hem de hem de elektrik tasarrufu sağlanacak.  Sistem, ayrıca yangın sırasında dahi duman yayılımını engelleyerek otopark içerisindeki kişiler için, yüksek düzeyde güvenlikli olacak.

Varyap Meridian Kapalı Otoparklar:

BLOK METREKARE ARAÇ SAYISI
A Blok 22.042,62 m2 498
B Blok 15.758 m2      378
C Blok 8.834,18 m2 181
D Blok 10.448,29 m2 312
E Blok 8.497,94 m2 352
G Blok 10.026,85 m2 93
F Blok 4.751,07 m2 38
H Blok 4.032,28 m2 60
I Blok 47.897,80 m2  797
TOPLAM 132.289,03 m2 2.709

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Varyap, otoparkta tasarrufla aidatı düşürmeyi amaçladı

ARAÇ sahiplerinin konforu ve güvenliği göz önüne alınarak tasarlanan Varyap Meridian otoparkı, mimarisi  ile enerji tasarrufu sağlıyor, düşük maliyeti ise aidatlara yansıyor. Hareket sensorlu lambalar her zaman yüzde 10 verimle yanar halde olacak ancak hareket algılandığında yüzde 100 verimle çalışmaya başlayacak. Doğrudan blok asansörleriyle bağlantılı her daire için, daire büyüklüğüne göre 1 ya da 2 araçlık otoparkın bulunduğu projede, otoparklar 2 bin 709 araçlık alana sahip. Otoparklarda her daire sahibine ait otopark alanlarının yanı sıra özel bisiklet yerleri ve araç yıkama alanları da bulunuyor.
Akşam

Otopark standartları büyüdü 
 
Giderek daha da önem kazanan otopark mimarisi, Varyap Meridian projesinde yeni standartlara kavuşuyor. 
 
Proje, daha geniş, yüksek ve aydınlatmadan havalandırma sistemlerine kadar son teknolojinin kullanıldığı kapalı otoparkları ile Türkiye'de otopark mimarisine de öncülük edecek. Projede, doğrudan blok asansörleriyle bağlantılı her daire için, daire büyüklüğüne göre 1 ya da 2 araçlık otopark bulunuyor. 
Zamna


Geri Dön