23 / 06 / 2024

Varyap Meridian’da her blok 15 KW’lık rüzgar türbinine sahip!

 Varyap Meridian’da her blok 15 KW’lık rüzgar türbinine sahip!

Varyap Meridian, yapı sektörü için pek çok ilki gerçekleştirdi. Çok büyük bütçelerle ilerleyen inşaatlar içinde yatırımcı olarak kalite ve maliyet anlayışının, metrekare değerlendirilme kriterlerinden öteye geçmesi gerektiğini söyleyen ilk proje



İnsan eli ile yapılan her şey, yaparken doğal çevreyi yiyen birer canlı mekanizmadır. Tüketen, kirleten... Yatırım yapacağınız ev çok güzel, çok büyük ve ferah, çok lüks bir semtte en ünlü tasarımcıların imzası ile dekore edilmiş olabilir, en pahalı ankastreler satışta veriliyor olabilir hatta ihtiyacınız olduğunu sandığınızdan daha fazla banyo, WC vb de olabilir ama sağlıklı değilse, çevreyi yemeye, doğayı yok etmeye devam ediyorsa fiyatı ne olursa olsun; bir gün mum ışığında suların gelmesini bekler halde bulacaksınız kendinizi. Su deposu ve jeneratörlere de güvenmeyin!


METREKAREYİ DEĞİL BUNLARI SORGULAYIN

Konut almak isteyen, yatırım yapmak isteyen insanların “ebeveyn banyosu ve giyinme odası”ndan önce sorgulamak zorunda oldukları kriterler bu projede var. Dünyamızda tükettiğimizi yerine koymayalı yıllar oldu. Bu yüzden yiyen bitiren değil, üreten, yeniden kullanan, az tüketime olanak sağlayan teknolojileri, doğal enerji kaynaklarını kullanan binaları yapı stokumuz olarak görme vakti geldi geçiyor. Yeşil bina, enerji ve çevre katkıları ile sürdürülebilir bir yaşam için tasarlanan, ciddi mühendislik altyapısı isteyen binalardır. Yatırım yapmadan önce sorgulanması gereken de budur.


Projeye yenilenebilir enerji kaynakları entegre edilmiş


Su tasarruflu mutfak ve banyo bataryaları ve çift basmalı rezervuar sistemi ile LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemine göre eşdeğer bir daireye oranla her dairede yüzde 40 su tasarrufu sağlanmış. 


Öte yandan tüm blokların çatı katında blok başına 15 KW elektrik enerjisi sağlayacak "Güneş Panelleri" ve her blok için kurulan, türbin başına 15 KW elektrik üreten yedi adet "rüzgâr türbini"nin sağladığı enerji ile asansörler, merkezi sistem havalandırma, çevre-bina aydınlatması vb. ortak kullanılan enerji ihtiyacının bir kısmı karşılanarak yüzde 40 enerji tasarrufu sağlanmış. Aidat maliyetleri böylelikle düşürülmüş


Gökyüzünün rengini alan cephe tasarımı


Cephe kaplamalarının rengi, gün batınımda gökyüzünün aldığı renkten, blokların birbiri ile görece yükseklik ilişkisi ve yerleşimiyse İstanbul’un yedi tepesinden esinlenerek tasarlanmış. Her blok için 15 KW’lık rüzgâr türbini doğal enerji kullanımını desteklemekte.


Kimi zaman tek, kimi zaman iki yönlü teraslanarak yükselen bloklar, doğal havalandırılmayı destekleyen geometrik formda. Çatılara yerleştirilen güneş panelleri blok başına 15 KW’lık doğal enerji sağlamakta.

Habertürk/Esin Tümer 



Geri Dön